HEERHUGOWAARD - Na twee overwinningen op rij is Zeemacht afgelopen vrijdag tegen de eerste nederlaag opgelopen. Op bezoek bij de reserves van FC Marlène ging de Helderse eerstedivisionist met 2-1 onderuit, een stand die al bij rust bereikt was.

Het is dan ook met name aan de tweede helft te danken dat Zeemacht de punten liet liggen want daarin kreeg men voldoende kansen. Vooral Ingmar Waard, Melvin Damsma, en Billy Ray Zwart hadden het vizier niet op scherp staan of kwamen Niam Rooijakkers tegen die namens FC Marlène 2 een sterke wedstrijd keepte.

Feitelijk liep Zeemacht ook achter de feiten aan nadat Robbie Heus al na vijftien seconden de score opende. Deze werd verdubbeld door een mooie treffer van Jim Nelen, maar nog fraaier was de knal van Damsma in de kruising die op slag van rust de 2-1 betekende. Achteraf zou het hier dus bij blijven.