DEN HELDER - Zeemacht heeft vrijdagavond de tweede ronde van de nationale zaalvoetbalbeker weten te bereiken door eredivisionist Futsal Apeldoorn met 11-6 te kloppen. Een welkome opsteker voor de ploeg van coach Arjan de Klerk nadat een week eerder de competitiestart verloren ging.

De Helders formatie nam tevens sportieve revanche op de Apeldoornse ploeg ten opzichte van verleden seizoen toen Zeemacht nog op het hoogste niveau uitkwam en toen tweemaal onderuit ging. In het bekerduel van vrijdag kwam de thuisploeg in de eerste helft eenmaal op achterstand bij 1-2, maar greep daarna de tegenstander bij de keel om in de tweede helft door te drukken na een ruime bekerzege.

Na de 3-2 ruststand door doelpunten van Dario Wassenburg, Encho Margaritha en David Ambriola liep Zemacht in de tweede helft uit naar een marge van vier doelpunten door treffers van Jordy Bos en Angelo Simmons (2). Futsal Apeldoorn ging risico nemen en dit betaalde zich eventjes uit, maar alras namen de Helderse voetballers weer afstand. Zowel Wassenberg, Margaritha en Bos maakten hun tweede doelpunt van de avond en met twee treffers wist Ambriola zijn score op drie te brengen met een 11-6 eindstand tot gevolg.