DEN HELDER - De zaalvoetbalsters van Zeemacht hebben hun eerste driepunter in de Eredivisie binnen. Vrijdagavond werd Drs. Vijfje, in 2022 nog landskampioen, in De Brug met overtuigende cijfers verslagen: 4-0.

Een week na de 8-5 nederlaag bij EXS Zwolle wist de Helderse ploeg voor eigen publiek de tegenstander uit Groningen de wil op te leggen. Dat leverde na tien minuten de openingstreffer op van Laura van der Worp en die score werd drie minuten later verdubbeld door Lara de Decker.

Ook na de rust wist Zeemaht tweemaal het net te vinden. Lean Hamburg zorgde kort na rust voor de derde treffer en met haar twee van de avond wist De Decker de eindstand op 4-0 te bepalen.

Zeemacht speelt komende vrijdag in Wieringerwerf de derby tegen DWOW (20.25 uur)