ZWOLLE - Bij de start van de competitie in de Eredivisie Vrouwen zaalvoetbal is Zeemacht nog puntloos gebleven. De Helderse ploeg ging op bezoek bij EXS Zwolle met 8-5 onderuit.


De toeschouwers in Zwolle die iets later kwamen konden zomaar wat gemist hebben want reeds in de eerste tien minuten vielen er al zes doelpunten. Eefke Bergman opende de score al binnen een minuut en die werd verdubbeld door een eigen treffer van Lara de Decker. Zeemacht herstelde zich snel van de schrik en door Melissa Zijlstra en Chantal Boon werd het binnen mum van tijd 2-2. Net zo snel voltooide Bergman echter een hattrick door nog tweemaal te scoren en Jenneke de Pater bracht de ruststand op 5-2 voor de Zwolse formatie.

Na de pauze maakte Boon haar tweede van de avond, maar van een echt herstel was geen sprake want door treffers van Judith Frijlink en opnieuw De Pater liep EXS Zwolle weer uit. In de slotfase scoorde de Helderse ploeg nog wel tweemaal via Mish Carmelia en Bianca Kwast, maar omdat tussendoor Frida bremer aan de andere kant het net vond eindigde het doelpuntrijke duel op 8-5.

Komende vrijdag 15 september speelt Zeemacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als het Groningse Drs. Vijfje op bezoek komt.