AMSTERDAM - De Alex Klaasen Revue - Showponies was een ongekend succes. Alle letters van het LHBTQI-alfabet werden bediend. Pers en publiek waren laaiend enthousiast, de tournee was compleet uitverkocht en de voorstelling werd genomineerd voor de Poelifinario. Een vervolg kon niet uitblijven, dus komen Alex en zijn pony’s terug met De Alex Klaasen Revue - Showponies 2. Alles staat alles op zijn kop en Alex brengt een nieuwe show vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. De voorstelling ontving na de première op 7 oktober een sterrenregen van de Nederlandse pers en is op zaterdag 26 oktober te zien in Schouwburg De Kampanje in Den Helder.

De Alex Klaasen Revue – Showponies 2 brengt opnieuw een spannende revue zonder weerga, vol verkleedpartijen en dubbele bodems, ‘tongue in cheek’, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden. Met mede-pony’s: Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen e.a.. Niets is wat het lijkt, u gaat genieten van o.a. een genderneutraal ballet, een talkshow voor en met varkens, Roodkapje in een “metoo” situatie, twee vazen die eigenlijk potten blijken te zijn, een transseksuele Jan Smit en Klimaatneutrale Barbie. De tragiek schuilt in de camp, de boodschap is gehuld in tule en glitter; het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is mag u helemaal zelf bepalen. U bent welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick, speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf. Voor iedereen die verrast wil worden. En ook voor Johan Derksen.

Reacties van de pers:
‘Het hoge niveau van het vorig seizoen wordt met gemak geëvenaard.’ ★★★★★ – Algemeen Dagblad
‘Alex Klaasen excelleert in show over écht uit de kast komen’ ★★★★★ – NRC
‘Een meesterwerk van originaliteit.’ ★★★★★ – Dagblad van het Noorden
‘Vlekkeloos uitgevoerd door talentvolle acteurs die de onvolprezen, veelzijdige Klaasen regelmatig naar de kroon steken.’ ★★★★★ (4 ½) – De Telegraaf
‘Een feestelijke coming-outrevue, met acteer-, dans- en zangwerk van het hoogste niveau’ ★★★★ –Volkskrant

Algemene informatie
De Alex Klaasen Revue – Showponies 2 wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. De voorstelling is op zaterdag 26 oktober te zien in Schouwburg De Kampanje in Den Helder. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via het theater. Voor meer informatie: www.alexklaasen.nl.

Credits
Cast: Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen e.a.
Regie: Gijs de Lange
Co-Regie: Esther Habbema
Teksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen
Choreografie/Staging: Daan Wijnands
Muziek: Jan Groenteman, Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker