DEN HELDER - Dinsdagmorgen 15 mei start een wekelijks BoekStart Café in School 7. Een nieuw initiatief speciaal bedoeld voor kinderen tot 4 jaar met hun (groot)ouders.

Het BoekStart café is een ontmoetingsplek. Gezellig met elkaar wat drinken en bijpraten. Andere moeders en vaders, opa’s en oma’s ontmoeten. Met elkaar in gesprek raken en samen met de kinderen luisteren naar verhaaltjes en liedjes zingen.

Elke dinsdagochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar, het voorlezen begint om 10.15 uur. En op de laatste dinsdag van de maand komt een gastspreker over een interessant onderwerp vertellen. De toegang is gratis. Baby's die nog geen lid zijn van de bibliotheek kunnen na afloop van direct worden ingeschreven. Dat is gratis en het kindje krijgt meteen een BoekStartkoffertje mee voor thuis.

Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong waar ze hun verdere leven voordeel van hebben. Samen boekjes kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren is bovendien gezellig. Samen met een boekje op de bank versterkt de band tussen (groot)ouders en (klein)kind.