DEN HELDER - Het thema van de Poëzieweek 2018 is theater en daarom brengt de Helderse Troubadour Henk van Kuijk zondagmiddag 28 januari een programma met liederen en verhalen in School 7.

De ene helft van het programma bestaat uit Nederlandse vertalingen die hij maakte van Zweedse nummers van Cornelis Vreeswijk. Nummers die in Zweden zeer bekend zijn. De andere helft bestaat uit nummers van Van Kuijk zelf, ook in het Nederlands. Daarnaast zijn er gedichten van anderen die hij op muziek zette. De enthousiaste Troubadour brengt zowel serieus als komisch werk en er valt ook mee te zingen. Bij zijn nummers horen altijd wel verhalen die de moeite waard zijn. Tijdens het optreden wordt hij geassisteerd door de Helderse gitarist Remco Heemskerk.

Henk van Kuijk trad met het Cornelis Vreeswijk programma op in de Zweedse ambassade in Den Haag en won in 1987 een radio-tv Troubadoursprijs bij KRO/BRT.

Optreden Cornelis en Hendrikus in School 7, zondag 28 januari aanvang 14.30 uur, Keizersgracht 94 in Den Helder, toegang 5 euro. Kaartverkoop www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.a