PURMEREND - De succesvolle theatervoorstelling De Gouden Jaren krijgt vanaf het najaar 2019 een vervolg: De Gouden Jaren II.

De Gouden Jaren II is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van de jaren ’45 tot ‘70, met het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters. De Gouden Jaren II is een voorstelling over ‘gewone Nederlanders’ aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant. Aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal, de mooiste liedjes uit die tijd en vermakelijke verhalen, krijgen bezoekers van deze theatervoorstelling een amusant beeld geschetst van hoe zij zelf en hoe de Oranjes opgroeiden in de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

Want weet u het nog? Hoe Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting? Dat de oorlogsbruidjes die direct na de Tweede Wereldoorlog trouwden met Canadese militairen, kort daarna emigreerden naar Canada? Dat mede door de sobere vooruitzichten, de hoge werkeloosheid en de woningnood Nederlanders massaal naar Australië emigreerden?
En weet u nog wat het modebeeld was van de 50er jaren? En was u toen van de wijde rokken en de petticoat of juist meer van de pencilrok? Of kwam uw genre meer toen de hippies hun entree maakten? Zat u mee te luisteren toen Teddy Scholten het Songfestival won? Of schalde de radio juist bij de hits van Cliff Richard?
Er is veel gebeurd in die jaren en u was daarbij!

Wilt u een avond terug in die herinnering? Dat kan! De muzikale theatervoorstelling ‘De Gouden Jaren II’ is een kijk- en luisterprogramma met het muzikale gezelschap van Cor Bakker. Samen met cabaretier, publicist, programmamaker en radio presentator Jacques Klöters wordt u vanaf dit najaar mee terug genomen naar die tijd.

De Gouden Jaren II is bij uitstek dé theatervoorstelling om de zoete smaak van VROEGER weer te proeven. Een geweldige belevenis om samen met leeftijdsgenoten terug te kijken en te luisteren naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was.
Bovendien is de voorstelling voor de kinderen en kleinkinderen van… een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven van toen.

Website: https://www.goudenjaren.eu


Met:

Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry
Producent:

Berkeley Hunt / Gerard Kostermans
Regie:

Pieter Tiddens*
Tournee:

Senf Theaterpartners**

* Pieter Tiddens heeft zich sinds zijn opleiding aan de kleinkunstacademie bezig gehouden met cabaret en jeugdtheater. Hij is vaak in de prijzen gevallen en heeft veel lof gekregen voor zijn voorstellingen. Hij is altijd op zoek naar…. Naar dingen die hij zelf nog niet gezien heeft in het theater.
** Senf Theaterpartners representeert meer dan 50 theaterproducenten, gezelschappen en artiesten; waarbij de theaterproducties actueel, relevant en interessant moeten zijn voor hun theaterbezoekers.SPEELDATA:
Woensdag 23 oktober 20:15 Kennemertheater – Beverwijk
Zondag 03 november 14:30 Spant! - Bussum
Zondag 17 november 14:30 Fulcotheater – IJsselstein
Zondag 24 november 14:30 Schouwburg de Kampanje – Den Helder

Vrijdag 14 februari 20:15 Theater De Purmaryn – Purmerend
Zondag 16 februari 14:30 Theater Sneek – Sneek
Zondag 01 maart 14:30 Parktheater Eindhoven – Eindhoven
Zaterdag 07 maart 20:00 Schouwburg Amstelveen – Amstelveen
Zaterdag 28 maart 20:15 Schouwburg De Meerse – Hoofddorp
Zondag 05 april 14:30 Theater De Willem – Papendrecht
Zaterdag 18 april 20:15 Theater de Meerpaal - Dronten
Zondag 19 april 14:30 Theater de Speeldoos Baarn – Baarn
Zaterdag 23 mei 20:00 Schouwburg Orpheus – Apeldoorn