JULIANADORP - ’s Dorps eigen festival Julianapop viert haar vijfentwintigste verjaardag op zaterdag 16 juni 2018, voor één keer – net als de allereerste editie – op de zaterdag voor Vaderdag. De organisatie maakt nu de eerste namen van de extra feestelijke jubileum line-up bekend.

Het begon allemaal vijfentwintig jaar geleden, met een wild idee, een hoop welwillende verenigingen en bedrijven, een paar honderd feestgangers en Ronald “Gooi je schoonmoeder uit het raam” als bekende artiest tussen lokale helden. Meer dan 120 artiesten passeerden in 25 jaar de revue. In dit jubileumjaar staan oude bekenden naast nieuwe namen: met o.a. De Dijk, Jonna Fraser en Nick & Simon op het podium.

Grooven met groeven

Al 36 jaar is De Dijk een begrip in de Nederlandse popmuziek. De band geeft liedjes die ze dertig jaar niet hebben gespeeld weer een nieuwe kans, en Julianapop doet dat ook: maar liefst twintig jaar geleden stond de band al eens op het dorper podium, in 1998. De band nog een halve carrière jonger, het festival nog in de kinderschoenen. Op hun nieuwe plaat Groef steken ze klassiekers in een nieuw jasje, maar live kun je meezingen met Als ze er niet is, Mag het licht uit en Binnen zonder kloppen. Zoals zanger Huub van der Lubbe zei: “De groeven zijn dieper, maar de groove is er nog.”

Festivalsensatie Jonna Fraser

Hiphopper Jonna Fraser debuteerde nog maar in 2014, maar is nu al niet weg te denken uit de festivalscene. Je kent hem misschien wel van hits als Do or die (met Broederliefde) of Hoog/Laag. Hij werkte samen met jonge artiesten als Ronnie Flex, Frenna, Broederliefde en SFB, en was onderdeel van het prijswinnende project New Wave. Live weet hij te imponeren met een energieke show in een stijl die jaren ‘90 rap en zwoele soul samenbrengt in een positieve vibe.

Palingsound

Na Jan Smit in 2009, de 3J’s in 2012 is het dan nu de beurt aan de derde hedendaagse palingsound act: legendarisch Volendams duo Nick & Simon! Doorgebroken in 2006 en intussen meer dan tien albums en vele hitsingles verder, staan de twee momenteel in de theaters met hun show ‘Aangenaam’. Natuurlijk zullen ze op Julianapop nummers van hun nieuwe, gelijknamige album ten gehore brengen, maar ook hun grootste hits komen aan bod: Rosanne, Pak maar m’n hand, Steeds weer, Julia, Kijk omhoog, wie zingt ze niet mee?!

Voorverkoop start online

Voor hen die het feest zeker niet willen missen: de eerste kaartjes scoor je hier vanaf zaterdag 17 februari aanstaande! Er is online een beperkte oplage beschikbaar. Fysieke kaartjes liggen vanaf 5 mei bij de welbekende verkoopadressen. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten!