DEN HELDER - Maandagavond 9 april vertelt Simone Gerard in School 7 over haar ervaringen als fotograaf in Aleppo.

Het is een indrukwekkend verhaal over de moed en de veerkracht van mensen. Leven in een stad die verwoest is vergt wilskracht. Er was een lange periode van voorbereidingen nodig om dit fotoproject te laten slagen. Wat heb je nodig om goed te kunnen fotograferen? Hoe staat het met de veiligheid in een land dat in oorlog is?

Het publiek hoort het verhaal achter de foto’s van de mensen in Aleppo. Hoe pakken zij de draad weer op in een stad die grotendeels verwoest is? Wat doen de kinderen op dit moment? Nu de publiciteit rond Aleppo afneemt wordt het stil rond de stad.

Over de spreker

Simone Gerard is veelzijdig. Ze maakt bedrijfsreportages, profielfoto’s, fotografeert kunst en draagt natuur- en landschapsfotografie een warm hart toe. Ze heeft een aantal boeken gemaakt, exposeert regelmatig, publiceert in tijdschriften en geeft cursussen, workshops en lezingen.

Lezing Simone Gerard op maandag 9 aprilin School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 19.30 uur, toegang 6 euro, inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.