DEN HELDER - Vrijdagavond 2 november kan het publiek in School 7 genieten van foto's die in Spanje zijnm gemaakt door leden van de fotowerkgroep Den Helder.


Er worden veel natuurbeelden vertoond, waarbij de fotografen niet de toeristische routes hebben gevolgd. Het Nationaal park Monfragüe -een waar vogelparadijs- is te zien, maar ook de uitlopers van de Pyreneeën, Extremadura en de ‘smokkelaarsroute’ tussen Spanje en Portugal. Ook komen er diverse Spaanse stadjes voorbij, zoals de oude middeleeuwse stad Hervás met haar oude joodse wijk, het fotogenieke Santa Maria de Buil en het verlaten dorp Janovas in de Pyreneeën.

De foto’s worden vertoond in de zogenaamde 'overvloei techniek' en worden begeleid met bijpassende muziek. Om de avond een extra Spaans tintje te geven wordt in de pauze een toepasselijk hapje en drankje aangeboden.

Fotoavond op vrijdag 2 november in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 19.30 uur, toegang 4,50 inclusief hapje en drankje. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.