DEN HELDER - In 2020 was het voor Robert Jan Stips precies 50 jaar geleden dat hij met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle ‘She Was Naked’ op verrassende wijze acte de présence gaf op het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.


Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d’BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en is hij natuurlijk nog immer actief met NITS.

De belangstelling voor zijn persoon kreeg begin 2019 met de documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ van het ‘Uur van de Wolf’ een enorme boost, terwijl ook het daaruit voortvloeiende SUPERSISTER PROJEKT 2019 een feestelijk succes werd.

Begin 2021 verscheen een rijk geïllustreerde, complete biografie van de progressieve Nederpoplegende SUPERSISTER. Ook in de in 2022 uitgezonden docu ‘De laatste snik’ komt Stips ruim aan het woord.

In Rialto Live speelt hij 2 sets waarin hij, aan de Roland-keyboard, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits, de deep-cuts, zingt en vertelt over wat hij die ruim 50 jaar heeft (mee)gemaakt maar laat daarnaast ook recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke keer zijn RJSOLO weer opnieuw samen, zo heeft het publiek óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de – inmiddels zo’n 400 – te spelen songs door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor dit elke keer ook voor hemzelf weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een middag met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog – na 50 jaar – garant staat voor spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbijvliegt.

Stuur uw verzoeknummer naar: verzoekjes@stips.net

Eén simpele spelregel: Robert Jan moet het ooit ’n keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben. Vergeet niet te vermelden dat u in Rialto Live komt kijken.

Voorverkoop 15 euro via rialtolive@gmail.com (uiterlijk t/m 6 mei 2023)

Verkoop aan de kassa 17,50 euro

Zondagmiddag 7 mei 14.30 uur, deur open om 14:00 uur

Rialto Live in Cinema Zevenskoop, Julianaplein 43 in Den Helder