JULIANADORP - Ruud Schaafsma vertelt dinsdagavond 13 februari over zijn wandel- en natuurervaringen op IJsland in bibliotheek Julianadorp.

IJsland is een uniek eiland binnen Europa, waar je direct in aanraking komt met het ontstaan van de aarde. Een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. IJsland heeft een betoverende schoonheid door zijn heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, de midzomernacht en het noorderlicht.

IJsland is een land van uitersten. Overal sporen van een -vaak recent- glaciaalverleden en letterlijke kijkjes in het binnenste van de aarde. Geen bomen, maar wel een explosie van pioniersplanten, korstmossen en blauwwieren in hete bronbeekjes. Enorme hoeveelheden broedvogels, waaronder de fraai gekleurde papegaaiduiker op de honderden meters hoge vogelkliffen langs de kust. De gekleurde bergen, het geweld van gletsjerrivieren met grote watervallen, de verlatenheid van het binnenland. Dit alles in het mooie arctische licht.

Schaafsma publiceerde 'Struinen op IJsland' (2013) en 'Verder struinen op IJsland' (2016). In de pauze en na afloop worden beide boeken en verkocht en gesigneerd.

Lezing over IJsland op dinsdag 13 februari bibliotheek Julianadorp, Keysers Plaet 1023, aanvang 19.30 uur, toegang € 6 / € 1,50 ledenkorting. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.