DEN HELDER - Dinsdagmorgen 11 juni start in de bibliotheek in Nieuw Den Helder een gratis Klik&Tik cursus. Deze cursus is bedoeld voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met computers en internet.

Het internet wordt steeds belangrijker. Iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, bankzaken regelen, het gaat steeds vaker 'online'. Onderwerpen die tijdens deze cursus aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: de computer aan en uitzetten, typen, de basis van het e-mailen en internet. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek. Deelnemers kunnen een koptelefoon van de bibliotheek gebruiken of eigen oortjes meenemen.

De cursus bestaat uit vier ochtenden: 11 juni, 18 juni. 25 juni en 2 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Er wordt geoefend in kleine groepjes, dus de deelnemers krijgen veel aandacht van de docent. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan aan de balies van de bibliotheken. Bibliotheek Nieuw Den Helder is te vinden aan de Marsdiepstraat 272, telefoonnummer (0223) 613939.