DEN HELDER - Henk Poort is een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Bekend van zijn rollen in diverse musicals, concerten en van TV. Begonnen als operazanger maakte hij furore in binnen- en buitenland, o.a. als een van ‘De 3 Baritons’ en had succes met zijn soloprogramma`s waarbij hij een inkijkje gaf in zijn veelzijdige, muzikale leven. Hij was jurylid in het programma ‘Aria’ en een van de sterren in de ‘Beste Zangers’ waarin hij een duet zong met Floor Jansen ‘Phantom of the Opera’
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en zijn jongensdroom wordt werkelijkheid. Zingen met een originele Big Band stond al decennia hoog op zijn bucketlist.


Hij kan niet wachten; een voorstelling met zijn eigen 17-koppige Big Band, met stuk voor stuk topmuzikanten. Een bezetting waarmee Count Basie bekend werd: de ritmesectie bestaat uit piano, bas, drums, gitaar, en de melodiesectie uit 5 saxen, 4 trompetten en 4 trombones.

De voorstelling heeft een grote variatie aan songs, met bekende American Standards en hits, tot songs van Stevie Wonder en Lionel Richie. Dit gevarieerde programma is samengesteld door American Songbook kenner Cor Franc die al tientallen bijzondere en succesvolle concerten en theaterproducties in dit genre heeft gebracht in de afgelopen decennia.

Henk Poort zingt het mooiste materiaal uit het American Songbook, van swing tot mooie luisterliedjes. En … er mag gedanst worden, heerlijk los gaan als men dat wenst. Dit beloven een heerlijk paar uur te worden, even alles vergeten en genieten!

06-02-2022

Theater de Kampanje

DEN HELDER

15:00

www.kampanje.nl