DEN HELDER - Prima ballerina Igone de Jongh maakt zich op voor een betoverende reis door de wereld van de dans met haar nieuwste voorstelling ‘Beauty Persists’. Ze keert terug met een unieke voorstelling met drie verschillende stukken op één avond, een zogenoemde ‘Triple Bill’ van drie wereldpremières. Deze stukken zijn gecreëerd in samenwerking met vier getalenteerde choreografen: Marijn Rademaker, Didy Veldman en het Italiaanse duo Sasha Riva en Simone Repele. De voorstelling tourt door het hele land.

Na drie succesvolle avondvullende theaterprogramma's keert Igone de Jongh terug naar haar ultieme vorm van schoonheid: dans. In ‘Beauty Persists’ presenteert ze drie verschillende stukken, elk speciaal gecreëerd door gerenommeerde choreografen die schoonheid op hun eigen unieke manier interpreteren. Een Triple Bill is een voorstelling waarin het publiek wordt ondergedompeld in drie verschillende korte verhalen, met elk een eigen choreografische stijl. Deze diversiteit maakt de voorstelling toegankelijk voor een breed publiek van ballet- en dansliefhebbers.

Igone de Jongh: “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik deze voorstelling mag maken. De samenwerking met voor mij zowel bekende als nieuwe gezichten werkt heel inspirerend. Dat ik daarbij ook nog in één avond drie verschillende kanten van mezelf te mag laten zien, waarin ik terug ga naar de kern van mijn liefde voor dans, maakt het geheel compleet.’’

Marijn Rademaker, Igone haar favoriete danspartner is één van de choreografen betrokken bij het project, en brengt het meest klassieke element in de voorstelling. Igone kijkt heel erg uit naar haar eerste samenwerking met choreograaf Didy Veldman. Twee sterke vrouwen die samen een stuk creëren die een hedendaagse touch toevoegt. Sasha en Simone waar Igone al eerdere prachtige samenwerkingen mee heeft gedaan creëerden een moderne balletstijl met hun eigen kenmerkende flair. Igone de Jongh wordt vergezeld door vier fantastische dansers: Alexis is Tutunnique, Vladyslav Detiuchenko, Veronika Rakitina en Oleksiy Grishun.

Igone de Jongh is de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. Ze was 24 jaar toen ze als eerste soliste schitterde bij het Nationale Ballet in producties zoals Romeo & Julia, Het Zwanenmeer, Giselle, Doornroosje en De Notenkraker. Sinds de aanval van Rusland op Oekraïne in februari 2022, heeft Igone zich bekommerd om verschillende Oekraïense dansers en was ze de initiatiefnemer en artistiek leider voor The United Ukrainian Ballet.

Klik hier voor tickets en speeldata