JULIANADORP - Uitbundig werd vorig jaar het jubileum van de tweehonderdjarige Koegraspolder gevierd met een heus festival in Julianadorp: Koegraspop. Omdat dit evenement een groot succes was, gaat Koegraspop dit jaar op herhaling, en wel van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart. "We kregen vele vragen of Koegraspop weer terugkwam - ook omdat enkele andere evenementen in de buurt wegvielen -; dat deed ons besluiten om er dit jaar weer voor te gaan", vertelt de organisatie enthousiast.

"De opzet is dit jaar iets kleiner, maar zeker niet minder gezellig! Op Koegraspop vier je, de weliswaar wat koude, start van de lente maar je krijgt meteen zin in al die andere (tent)feesten en festivals die er in de regio aan zitten te komen! Voor jong en oud is er weer volop vermaak met absolute uitschieters: de feestavonden. Hier treden een scala aan artiesten en bands op die een gezellig en mooi feest gaan bouwen in de verwarmde feesttent op het evenemententerrein aan de Akkerbouwstraat."

'Echte Vrienden'

De kaartverkoop is in volle gang. De vrijdag is behoorlijk populair en de kaarten gaan dan ook hard. "De 'Echte Vrienden' Frans Duijts, Peter Beense en Django Wagner geven dan samen een lang optreden. Een uniek optreden want je ziet ze niet vaak zo samen op het podium. De meezinghits vliegen je bij deze grootheden om de oren met natuurlijk 'Jij denkt maar dat je alles mag', 'In ons Café', 'Laat ze maar lullen', 'Party Time', 'Kali en 'Mooie Blauwe ogen'." Ook de regionale zangers Vester Weerd, Patrick Seegers & Lars Groenink zorgen voor de gezellige meezingklanken en feest-dj Jordy maakt het feest compleet met de hits van toen en nu. "Zaterdag komt de energieke feestband 'Diss Nie Okay' het tentdoek eraf spelen. Na het feest van de Dirty Daddies afgelopen jaar is er maar één band die dat feestje in Julianadorp kan evenaren. Diss Nie Okay brengt een heerlijke mix van klassiekers en moderne nummers. Los gaat het ook zeker tijdens het jaren 90 Hollands Happy Hardstyle-setje van 'Heel Holland Beukt' met dj Berend Beuker. Hier krijgt bijvoorbeeld 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis een extra feestelijke meezinglading. Dj Marcel Meijer zorgt zaterdag voor de rest van de feestelijke invulling." De feestavonden op vrijdag en zaterdag starten om 19.00 uur en duren tot middernacht. "Dus kom op tijd, mis niets van het programma en duik weer relatief op tijd je bed in zodat je de volgende dag weer fit bent!"

Koffieconcert en mini-playbackshow

Net als vorig jaar zet de organisatie zich weer in voor het samenzijn van de Koegras-regio en inwoners van Julianadorp. Zaterdagmiddag vindt vanaf 14.00 uur de familiemiddag plaats met diverse activiteiten, bijvoorbeeld 'Wie temt Koe Hermien!'. Ook is er een limonadekoe, bingo met Tante Truus en voor de kinderen van de lagere scholen is er een mini-playbackshow mét aansluitende kinderdisco. Kinderen kunnen zich nog opgeven. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur gaat de tent open en staat de ouderen een koffieconcert te wachten. "Het Kunstzin-orkest treedt dan op en aansluitend komen de gezellige ouderwetse liedjes aan bod waarmee de aanwezigen heerlijk samen kunnen meezingen. Kees Bazen is de presentator van het geheel en troubadour/zanger/gitarist Koos Slippens zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook is er zondag katknuppelen en kunnen verenigingen de feesttent runnen in de Verenigingsbattle om zo een extra centje voor de clubkas of vereniging in het laatje te brengen. Hier zijn nog twee plekken voor vrij dus geef je nog snel op!"

Overdag is de entree gratis en voor iedereen toegankelijk; voor de feestavonden op de vrijdag en zaterdag is een kaartverkoop. Deze avonden zijn toegankelijk vanaf 18-plus. De kaarten zijn nog te koop bij: Dorpscafé Koenen en Bakkerij Haakman in Julianadorp, Halfords in Den Helder en Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna. Ook online via de Facebook-pagina zijn kaarten te koop. Alle informatie is te vinden op www.facebook.com/Koegraspop . Opgave voor de mini-playbackshow, het katknuppelen en de Verenigingsbattle kan via ahkoenen@icloud.com.