DEN HELDER - Dit seizoen verzorgt Karin Braamhorst twee kunsthistorische lezingen in School 7. Dinsdagavond 13 november houdt ze een inleiding op de expositie Classic Beauties die tot 13 januari te zien in de Hermitage Amsterdam. En op 8 januari vertelt ze over de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving, die tot eind deze maand te bezoeken is in het Drents Museum in Assen.

Classic Beauties is het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië in de tweede helft van de achttiende eeuw. In die tijd worden belangrijke archeologische vondsten gedaan: Pompeï en Herculaneum worden opgegraven en ook Rome geeft een groot deel van zijn klassieke geheimen prijs. De archeologische vondsten lokken een rage uit onder jonge aristocratische Europeanen. Velen ondernemen de maandenlange reis naar Italië met als hoogtepunt Rome. Daar werkten binnen de kortste keren Duitse en Italiaanse kunstenaars naar de klassieke voorbeelden.

Over de spreker
Kunsthistorica Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.

Kunstlezing op dinsdag 13 november in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 19.30 uur, toegang 8,50 euro (inclusief koffie/thee), een passe-partout voor beide lezingen kost 15 euro, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.