DEN HELDER - Zaterdagmorgen 10 november is er in School 7 weer een CoderDojo. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of voor kinderen die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar.

CoderDojo is een wereldwijde beweging, in Nederland zijn er inmiddels 75 Dojo's. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

CoderDojo op zaterdag 10 november in School 7, aanvang 10.30 uur, toegang gratis, vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Meezingen in School 7
Zingend Nederlands leren: gezelligheid, ontspanning, ontmoeting en muziek. De meezingmiddagen zijn elke 2e dinsdag van de maand. Iedereen is welkom. Een mooie gelegenheid voor 'oude' en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten. Nederlands is een lastige taal om te leren, maar uit onderzoek blijkt dat je een vreemde taal sneller leert door liedjes te zingen. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken gezellige meezingmiddagen in School 7. Bestemd voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het gewoon leuk vindt om uit volle borst Nederlandse klassiekers mee te zingen. Een uur lang worden verschillende Nederlandse liedjes gezongen, begeleid door zangeres Evelien van Leeuwen en met liedteksten op papier.

Meezingen op dinsdag 13 november in School 7, aanvang 15.00 uur, toegang gratis, vooraf aanmelden niet nodig.