DEN HELDER - Ook in april heeft Theater De Kampanje weer een zeer divers programma met o.a. The Analogues, Rolf Sanchez, Richard Groenendijk, Van Velzen (foto), Plien & Bianca en nog veel meer. Kijk op de website voor meer info over de ticketverkoop.

vr 1 apr 2022 / 20:15 uur

BONITA AVENUE

Met Hajo Bruins, Willem Voogd, Marieke Giebels, Oda Spelbos e.a.

TONEEL

In dit spannende familiedrama, van de makers van de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘Turks Fruit’, staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius heeft een indrukwekkende staat van dienst. Terwijl zijn carrière tot grote hoogte stijgt, zakt Siem privé steeds verder weg in een modderpoel van leugens en bedrog. Naar de bestseller van Peter Buwalda.

vr 1 apr 2022 / 20:30 uur

Lonneke Dort

Allemaal of niemand

CABARET/KLEINKUNST

Lonneke Dort zou willen leven als kluizenaar, maar kan het niet over haar hart verkrijgen om de mensheid achter zich te laten. Ook als dit betekent dat ze regelmatig ‘doei’ roept, maar niemand iets terug zegt. Haar tweede cabaretprogramma gaat over niets bijdragen aan de wereld, gadgets, voelen dat je leeft en niet meer weten hoe tonic smaakt omdat er steeds gin in zit.

za 2 apr 2022 / 21:00 uur

Ruud Smulders (try-out)

Bruter dan BRUUD - Een comedy special

CABARET/KLEINKUNST

‘Bruter dan BRUUD’ is een comedy special zoals je die kent van Netflix. Zestig minuten. Van de hak op de tak. Waar hilarische gedachtespinsels in rap tempo uit de bocht vliegen. Deze eigenzinnige maker is het publiek altijd één stap voor en de vorm altijd meester. Van rauwe stand-up tot fysieke slapstick en van improvisatie tot snoeiharde hiphopnummers.

zo 3 apr 2022 / 20:15 uur

Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex

De Vertalingen

MUZIEK

In 'De Vertalingen' onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. En vertellen over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling - niet in de laatste plaats - ook een ode aan de Nederlandse taal.

wo 6 apr 2022 / 20:15 uur

The Analogues

Let It Be: ABBEY ROAD

MUZIEK

The Analogues keert terug in het theater met een integrale uitvoering van The Beatles-album ‘Abbey Road’, aangevuld met de grootste hits van ‘Let It Be’. Geniet van de twee meest recente The Beatles-platen, uitgevoerd door één van de beste coverbands ter wereld.

vr 8 apr 2022 / 20:15 uur

Rolf Sanchez

Mi Aventura

MUZIEK

Tijdens ‘Mi Aventura’ brengt Rolf de Latin vibes naar het theater met een breed repertoire aan Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige muziek. Rolf, natuurlijk bekend van de nummer 1 hit ‘Más Más Más’ zet samen met zijn band Latin Society een onvergetelijke show neer vol vlammende passie.

za 9 apr 2022 / 20:15 uur

Stayin’ Alive With The Bee Gees

LEGENDARY ALBUMS LIVE - Main Course & Best Of

MUZIEK

Al het moois van The Bee Gees brengt Legendary Albums Live nu, samen met het album Main Course, op de planken. Deze plaat wordt, met nummers als ‘Nights on Broadway’ en ‘Jive Talking’, gezien als de beste Bee Gees plaat. Het wordt een prachtige avond vol nostalgie, waarbij hard meegezongen mag worden en de gangpaden als dansvloer fungeren!

do 14 apr 2022 / 20:15 uur

Het Oog van de Storm

Met Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege e.a.

TONEEL

In 'Het Oog van de Storm' volgen we André en Madeleine, die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

vr 15 apr 2022 / 20:15 uur

The Hillbilly Moonshiners - staconcert

Play Mumford and Sons

MUZIEK

Na de grote festivals en clubs brengt de band The Hillbilly Moonshiners hun tribute aan de Britse folkband Mumford and Sons naar het theater! Dichterbij de geroemde sound van de energieke Britse folkband komt het niet! Beleef het mee! De Hillbilly Moonshiners zetten zonder twijfel de zaal op zijn kop!

vr 15 apr 2022 / 20:15 uur

Richard Groenendijk

Voor iedereen beter

CABARET/KLEINKUNST

Richard Groenendijk zorgt voor een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard wel. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

za 16 apr 2022 / 16:00 en 19:30 uur

Checkpoint Theater (6+)

Vetter dan Ooit

KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Na het grote succes van het afgelopen jaar komt Checkpoint Theater terug met de grootste, vetste, spectaculairste show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd.

za 16 apr 2022 / 20:30 uur

Andries Tunru

In Theorie

CABARET/KLEINKUNST

Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? En wat doet het mentaal met je als je de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

wo 20 apr 2022 / 20:30 uur

Kasper van der Laan

1 Kilo

CABARET/KLEINKUNST

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het jou graag uit in zijn debuutvoorstelling ‘1 Kilo’. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld.

do 21 apr 2022 / 20:15 uur

GIF

Met Stefan de Walle en Carine Crutzen

TONEEL

Internationaal gezien is ‘Gif’ al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. ‘Gif’ gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

vr 22 apr 2022 / 20:15 uur

VANVELZEN

Change Of Mind - Songs, Stories & Sofasessies

MUZIEK

VanVelzen speelt en zingt over zijn zoektocht naar antwoorden en over de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan in een alsmaar veranderende wereld. Zeker in de afgelopen tijd werd ieders flexibiliteit maximaal getest. Samen met zijn virtuoze vijfkoppige band, neemt hij het publiek op aanstekelijke wijze mee naar de krachtige wereld van muziek, in een voorstelling die net zo dynamisch is als het leven zelf.

ma 25 apr 2022 / 20:15 uur di 26 apr 2022 / 20:15 uur

Plien & Bianca

En nu dan?

CABARET/KLEINKUNST

In ‘En nu dan?’ wacht er een onvergetelijke stoet aan meesterlijke typetjes en nemen de dames je weer mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. Stel je voor: gefrustreerde kabouters, een enorme sprong in het diepe en giraffen in het theater. Mix dat met turboverkledingen, sublieme timing en een majestueus decor en je krijgt een avondje onvervalst lachen.

vr 29 apr 2022 / 20:15 uur

Henry van Loon

Jannie The Show Dog

CABARET/KLEINKUNST

Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie The Show Dog in huis. Zijn burgermansbestaan was een feit. Als klap op de vuurpijl is hij vader geworden van een eigen dochter. Het gezin vormt het thema van zijn nieuwe voorstelling. Misschien wel herkenbaarder dan ooit, maar grappig en onnavolgbaar als altijd.

vr 29 apr 2022 / 20:30 uur

Vaart de Band

Te waar om mooi te zijn

MUZIEK

Vaart bestaat uit vijf muziekvrienden die hun sporen in het muziekcircuit hebben nagelaten. In ‘Te waar om mooi te zijn’ bezingt Vaart de soms harde realiteit van ons bestaan natuurlijk altijd met uitzicht op de mooie dingen in het leven. De band brengt je ludiek in verwarring waarbij ze hoopt dat je al napratend per ongeluk denkt dat de voorstelling ‘Te mooi om waar te zijn’ heette.

za 30 apr 2022 / 20:30 uur

Leids Cabaret Festival

CABARET/KLEINKUNST

Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen. Zonder de finalestress. Moet jij eens opletten! Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met / voor het publiek. Ontdek nieuw talent!


www.kampanje.nl