DEN HELDER - Ook in de maand mei heeft Theater De Kampanje weer een zeer divers programma met o.a. Woezel & Pip, Koefnoen, Roué Verveer, Lebbis, 3Js, Karin Bloemen, Frans Bauer en nog veel meer.

Zondag 1 mei/20.15 uur

Johan Derksen presenteert:

The Sound of The Blues & Americana

MUZIEK

In deze voorstelling wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen Malford Milligan, een Amerikaanse artiest en voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville, naar Nederland. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

wo 4 mei 2022 / 14:00 uur

Woezel & Pip (2+)

Tip voor de meivakantie

Sing-a-Long

KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de vriendjesclub. En bij de vriendjesclub is het altijd feest! Zing en dans mee met je favoriete hits bij deze show vol highlights. Stilzitten is absoluut geen optie!

do 5 mei 2022 / 20:15 uur

Francis van Broekhuizen & Gregor Bak

Bij twijfel hard zingen

KLASSIEK

Francis komt met haar eigen theaterrecital onder de veelzeggende titel ‘Bij twijfel hard zingen’. De voorstelling is een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling in één. Francis neemt haar publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria’s en liederen en vertelt waarom die muziek haar zo raakt.

vr 6 mei 2022 / 19:30 uur

Rob & Emiel

Tip voor de meivakantie voor iedereen vanaf 8 jaar!

Van Houdini tot Copperfield

MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW

Een theateravontuur op hoog niveau, waarin wonderen, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie razendsnel voorbij komen! Met een unieke mix van magie, illusie en experimenten met jouw gedachten, gaan Rob en Emiel terug naar hun roots. ‘Van Houdini tot Copperfield’: een waanzinnige en schijnbaar onmogelijke avond.

vr 6 mei 2022 / 20:15 uur

The BlueBirds

Great Big World

MUZIEK


Deze waanzinnige zangeressen en songwriters brengen een ode aan de vrouw! Na een succesvolle eerste theatertour, komen ze nu terug met een tweede theatershow in een nieuwe vorm. In intieme sfeer beleeft het publiek naast songs van het album Great Big World, ook klassiekers van o.a. Dolly Parton, Dixie Chicks en Kacey Musgraves. Met Special Guest Leonie Meijer.

za 7 mei 2022 / 20:15 uur

Koefnoen Live

Owen Schumacher, Paul Groot én Jeremy Baker

MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW

Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! Up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.

zo 8 mei 2022 / 16:00 uur

De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+)

Tip voor de meivakantie

KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen, zoals een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000 en een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken. En dat is maar goed ook want Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen.

wo 11 mei 2022 / 20:15 uur

Roué Verveer

'Zo Goed Als Nieuw'

CABARET/KLEINKUNST

In 'Zo Goed Als Nieuw' geeft Roué op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld. Een show die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis!

do 12 mei 2022 / 20:15 uur

Ancora

Wind in de zeilen

MUZIEK

Vaar mee op de golven van Ancora; een muziekprogramma met een live-band van acht personen,

schitterende LED walls, oogverblindend mooi licht en oorstrelend geluid! Een muzikale mix van 2020 shanty, Irish pop en uptempo songs. Trossen los, volle vaart vooruit, met de wind in de zeilen, het is tijd voor Ancora.

vr 13 mei 2022 / 20:15 uur

Marja van Katendrecht

Marja’s Dooie Sterren Parade

MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW

Marja van Katendrecht zoals we haar kennen; sprankelend, ontwapenend, met tomeloze energie en het hart op de tong. We vieren samen het leven van de inmiddels overleden Nederlandse artiesten die ooit zo groot waren. De show is een vervreemdende gebeurtenis die, als bij een goed afscheid, droefenis en plezier met elkaar verbindt.


wo 18 mei 2022 / 20:30 uur

Lebbis

De Ziel

CABARET/KLEINKUNST

Sta je buiten naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. Lebbis gaat dit met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze.

do 19 mei 2022 / 20:15 uur

U2 by 3JS

The Joshua Tree 35 jaar

MUZIEK

Het is alweer een paar jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album ‘The Joshua Tree’ uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook de U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2. Voor nu steken de 3JS deze show in een spectaculair nieuw jasje.

Uitgebreid met nóg meer hits.

vr 20 mei 2022 / 20:15 uur

The Five Great Guitars - Black Magic Woman

The music of SANTANA

MUZIEK

Talloze hits van Carlos Santana en zijn superband worden op virtuoze wijze vertolkt, tijdens dit avondvullende programma vol vuurwerk op de snaren.

‘Black Magic Woman’, ‘Samba Pati’, ‘Jingo Loba’, ‘Europe’, ‘Moonflower’, ‘Soul Sacrifice’, ‘Well All Right’, ‘She’s not there’, ‘Smooth’ en ‘Maria Maria’…

Wie kent ze niet? De allermooiste songs van deze legendarische Latin Guitar Hero!za 21 mei 2022 / 20:15 uur

Karin Bloemen & Cor Bakker

Waar waren we gebleven…

MUZIEK

Ka&Co doen net of er niets gebeurd is; het 'C-woord' zal niet genoemd worden, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen! Een avondje theater zoals het hoort, met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

za 21 mei 2022 / 20:30 uur

Lisa Ostermann

MET Z'N ALLEN

CABARET/KLEINKUNST

Ze won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Deze voorstelling gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Met scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

vr 27 mei 2022 / 20:15 uur

Frans Bauer

Live in concert

MUZIEK

Het reizen zit Frans in het bloed en daar mag iedereen van meegenieten. Van de Verenigde Staten tot China en nu van een muzikale reis, gewoon gezellig thuis om de hoek. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, genieten we van een oergezellig avondje Frans Bauer. Een avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans.

za 28 mei 2022 / 20:15 uur

Loes Luca Speelt

Uit Het Hoofd

TONEEL

In ‘Uit Het Hoofd’ zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik, maar ze krijgt dat antwoord toch. Het is een voorstelling over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Ze wordt bijgestaan door een jonge actrice die haar souffleuse speelt en daarom Oortje wordt genoemd.

Kijk hier voor ticketverkoop