vrijdag 1 februari 2019 – 20.15 uur
Variopoolzaal
Isa Hoes & Medina Schuurman
Theatercollege

Na het succes van hun boek ‘Te Lijf’ en hun nieuwste boek ‘I’M Lijfboek’ komen Isa en Medina naar het theater. De hartsvriendinnen willen de positie van de ouder wordende vrouw onderzoeken. Zij halen het ouder worden én de overgang uit de taboesfeer. Veranderingen in lijf, hoofd, hart, rimpels, opvliegers en stress, vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk: alles komt aan bod. Zij delen persoonlijke inzichten, ervaringen, kennis van specialisten en tips & trics waar iedere vrouw van 40+ haar voordeel mee kan doen.

Mannen zijn trouwens ook heel welkom. ‘Na de voorstelling hebben ze meer inzicht en begrip voor vrouwen in deze fase van hun leven.’


vrijdag 1 februari 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
Paul de Munnik
GOED JAAR

Na jaren in grote producties te hebben gespeeld, vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt hij samen met een van Neerlands beste gitaristen Wouter Planteijdt. Het liefste dat hij doet is het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater.


zaterdag 2 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Marvellous

Marvellous, de eerste ‘superhelden saga musical happening’ ter wereld! Een muzikale ode aan het superheldengenre. Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een flinke knipoog naar de succesvolle films met al die types met een cape.

Alles uit de superheldenfilms komt naar het theater: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!


zaterdag 2 februari 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
Martijn Koning
Koning van de dieren


Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige voorstelling te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten én natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit.

zondag 3 februari 2019 -12.00 lunch - 14.00 uur concert
KeyKegzaal
Klassiek Lunchconcert

In verband met een rugblessure zal de Russische cellist Alexander Kovalev en landgenoot pianist Nikita Volov deze dag niet spelen. Zij worden vervangen door Amke te Wies op de cello en Noriki Yabe op de piano.

Vier componisten die vooral pianist waren en die zich om verschillende redenen aan een werk met de cello in de hoofdrol waagden. Dat is de rode draad van dit concert. Ligt de cello dicht bij de piano? Of voegt het juist voor componisten die in de eerste plaats pianist zijn een extra dimensie toe die hun muzikale gedachten gestuurd door de mogelijkheden van de piano verrijken. Feit is dat zowel Beethoven als Schumann, Chopin en Debussy de lyrische kwaliteiten van de cello optimaal inzetten en dat ze dankbaar gebruik maken van de virtuoze mogelijkheden die het instrument zeker ook heeft. Bovendien is het verhaal van Beethoven tot Debussy ook een verhaal van de steeds verdere verzelfstandiging van de cello als solo-instrument.

donderdag 7 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Johan Derksen - laatste kaarten!
Keeps The Blues Alive

Het Helderse publiek kon er vorig seizoen geen genoeg van krijgen. Gelukkig komt Johan terug. Als bluesliefhebber in hart en nieren neemt hij u dit keer mee naar de jaren zestig waar grote bands als ‘The Rolling Stones’, ‘Them’ en ‘The Animals’ een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blues legendes als John Lee Hooker, Chuck Berry, en B.B. King.

Volgens Derksen wordt de blues genegeerd door radio en tv. “Vooral omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past." U krijgt te horen en te zien dat de bluesmuziek nog steeds springlevend is!

vrijdag 8 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Isabelle Beernaert
Le Temps perdu

In ‘Le Temps perdu’ laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd, het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn. We willen het ultieme geluk en altijd. Maar juist door af en toe een beetje ongelukkig te kunnen zijn, vermijd je het echte ongelukkig zijn. Vier fases in de liefde, vier coupletten, vier duetten.

vrijdag 8 februari 2019 - 20.30 uur
KeyKegzaal
Kirsten van Teijn
Nobel

In ‘Nobel’ vertelt Kirsten met veel humor over een hardwerkend ondernemersgezin achter een gouden façade. Een schaamteloos eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we leven in patronen. En hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. Want soms loopt een perfect geplande brunch gewoon tamelijk woest uit de hand.

“Ze heeft een monumentale zangstem en ongekende flair.” – De Volkskrant

Zaterdag 9 februari 2019 - 20.15 uur
KeyKegcafé
Whiskyproeverij – laatste kaarten!

Ga mee op een whisky-ontdekkingsreis! Whiskykenner Arno Borsboom laat u kennismaken met het fenomeen whisky, een drankje dat de laatste jaren zeer populair is geworden. Dat doet hij deze keer aan de hand van whisky's vanuit de hele wereld. Want niet alleen in Schotland of Ierland wordt whisky gemaakt.

U krijgt op informele manier de belangrijkste verschillen tussen de behandelde whisky's en whiskylanden uitgelegd, en natuurlijk te proeven! Daarnaast worden wat basisbegrippen rond whisky uitgelegd: wat is eigenlijk een blended of single malt whisky? Hoe proef en drink je het beste whisky?

U proeft een 6 tal kwaliteit whisky’s deze avond. De proeverij duurt ongeveer 3 uur, plus eventuele uitloop. Minimale leeftijd deelname is 18 jaar.

Heeft u vorig theaterseizoen deelgenomen aan de whiskyproeverij? Tijdens deze proeverij schenken wij andere whisky's, dus laat u opnieuw verrassen!


Zaterdag 9 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Arie en Silvester
WIE?!

Ze zijn terug. WIE? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog een keer terug. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Alsof het nooit anders is geweest.’


In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zondag 10 februari 2019 - vanaf 10.00 uur
Diverse zalen
Peuterfestival

Op zondag 10 februari organiseert De Kampanje voor kinderen vanaf 2 tot en met 4 jaar het Peuterfestival: een bruisend evenement in het theater. Muziek, zang, dans, toneel; alles komt voorbij en sluit volledig aan bij hun belevingswereld. Op diverse locaties in het theater zijn er voorstellingen en activiteiten. Van 10.00-14.00 uur is de Theaterspeeltuin geopend. Kom je samen met je (groot)ouders of andere begeleiders naar het festival?Voorstelling Ssst! De tijger slaapt:

10.00 uur Uitverkocht

11.30 uur Uitverkocht

13.00 uur extra voorstelling! Er zijn nog kaarten


Voorstelling Moes:

10.15 uur Uitverkocht

11.45 uur Er zijn nog kaarten!


Activiteiten:

Samen dansen! – De Theaterspeeltuin – Het Kinderbuffet – Voorleeshoek

Deze gratis activiteiten zijn alleen toegankelijk in combinatie met een voorstelling.”


donderdag 14 februari 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
Mira van der Lubbe
MAAK VAN JE SHIT EEN HIT

Deze voorstelling was een regelrechte hit op de Parade in 2017!


Actrice Mira van der Lubbe vertelt het krachtige verhaal over "de niet maakbaarheid van het leven” en hoe je daarmee om kunt gaan. Huub van der Lubbe schreef de liedteksten. Een geniaal luchtige voorstelling over best wel een zwaar onderwerp. Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met een borstkanker-gen besluit ze van ‘haar shit een hit’ maken. In plaats van in bed te blijven liggen zoekt ze het podium op en kijkt de leeuw in zijn bek. Voor de ogen van het publiek in het theater is ze eerlijk over haar angsten en twijfels.Samen met muzikant Eva van Manen speelt zij het krachtige verhaal over de wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.


Vrijdag 15 februari 2019 - 20.30 uur
KeyKegzaal
Dubbelcabaret
Lonneke Dort & Maarten van de Berg

Want laten we wel wezen - Lonneke

Ze won de AKF Sonneveldprijs. “Lonneke staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Speelt sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek en soms met een blik waar je even in blijft hangen.”, aldus de jury.

Alleen pinguïns zijn zwart-wit - Maarten


Maarten van den Berg schreef teksten voor o.a.‘Zondag met Lubach’. Hoog tijd voor zijn eerste programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen. ‘Maarten is een groot kleinkunst- en cabarettalent.’–Jan Jaap van der Wal

Vrijdag 15 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Robèrt van Beckhoven
De Theatrale Food Experience

Robèrt van Beckhoven, te zien als jurylid van Heel Holland Bakt, de Cup Cake Cup én kandidaat in Wie Is De Mol is momenteel de meest bekeken bekende Nederlander. En vrijdag 15 februari komt hij naar Den Helder toe met zijn verrassende theatrale food-experience, een proeverij van gerechtjes en ingrediënten, geserveerd met mooie verhalen en een theatraal sausje! Een verrassende theaterbeleving, waarbij gevraagd wordt van tevoren geen stevige maaltijd te nuttigen!


Zaterdag 16 februari & zondag 17 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Brigitte Kaandorp - UITVERKOCHT

Eh…

De cabaretdiva is ouder en wijzer. Desondanks blijft het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen haar toch nog regelmatig overvallen. Gelukkig weet zij op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar op de planken vervolgens verslag van te doen.

Na allerlei projecten en losse klusjes is Brigitte weer terug in het theater. Opnieuw zal zij een poging wagen de wereld voor de mensen te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin zal slagen is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken. Kaandorp komt eraan!


Zaterdag 16 februari 2019 - 20.30 uur
KeyKegzaal
Niet Schieten & Esmée van Kampen
Tijd voor een Trio

Twee mannen (Arend Edel & Maarten Hennis) plukken, in de herfst van hun leven, een fris groen blaadje (Esmée van Kampen). Een blaadje om van te houden, om mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren. Het blaadje blijkt echter een eigen willetje te hebben. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun midlifecrisis. Tijd voor een Trio': een herkenbaar programma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.


Maandag 18 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Een goed mens
Met o.a. Aart Staartjes en Victor Reinier; Regie: Johan Doesburg

Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven zijn jongere ik op bezoek. Ze willen maar een ding van elkaar weten: wat is de reden dat er zoveel anders is gegaan dan hij verwacht had. Is zijn jongere alter ego zo naïef of is de oude dokter te cynisch.Flip Broekman schreef de thrillerkomedie ‘Een goed mens’ speciaal voor acteur Aart Staartjes, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier heeft hij de perfecte tegenspeler.

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.30 uur een gratis voorbespreking die wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Kampanje.


Dinsdag 19, woensdag 20 & donderdag 21 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Evita
Met Brigitte Heitzer, René van Kooten, Paul Donkers, Esmée Dekker e.a.

Winnaar musical awards 2019 beste vrouwelijke hoofdrol Brigitte Heitzer en beste mannelijke hoofdrol René van Kooten!


De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe.


In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie. Met uiteraard hits als ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een live-orkest.


Vrijdag 22 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Jeans
Blame it on the boogie

Een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, voor jong & oud! Ga mee op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits; zowel die van vandaag de dag als uit de jaren ‘90 terug tot aan de jaren ‘50.


‘Put on your dancing shoes, come on down and boogie with us all night long!’

Zaterdag 23 februari 2019 – 12.00 (extra voorstelling!) & 14.30 uur
Variopoolzaal
De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) – VOORJAARSVAKANTIE TIP!

Na successen als ‘Rapunzel’ en ‘Hans & Grietje’ nu een prachtig onderwatersprookje!


Diep in de oceaan, tussen het koraalbos en de vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zee-blauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag redt zij een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien?

Kom verkleed!

Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet en kun je dansen bij ‘Het Onderwaterbal.’

Zaterdag 23 februari 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
Nathalie Baartman
Breek

Ze zei: ‘Neem een “breek”, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’


Donderdag 28 februari 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Ali B
KOORTS
VERPLAATST NAAR 5 MAART 2020