DEN HELDER - Bekijk hier het complete overzicht voor de maand maart van Theater De Kampanje.

vrijdag 1 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal De VERLEIDERS #niksteverbergen
Met topacteurs Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte/Peter Drost* (*Leopold Witte en Peter Drost zullen hun rol afwisselen). Het schrikbeeld van Orwells ‘1984’ is nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we het erg vinden, want we hebben immers niks te verbergen.

DE VERLEIDERS richten dit keer hun vlijmscherpe pijlen op de handelaren in big data. De ‘Facebooks,’ ‘Apples’, ‘Googles’ en ‘Übers’ van deze wereld. Bedrijven die nu een ongekende macht hebben en zich verheven voelen boven elke wet. Deze bedrijven weten alles van ons. Maar wat houden zij voor ons verborgen? Een voorstelling waarbij je je smartphone aan moet houden.

vrijdag 1 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal O'Dreams BROKEN
O’DREAMS keert terug naar de plekken waar hun gezamenlijke avontuur allemaal begon, om breuken te helen en nieuwe crashes te voorkomen. Een bewogen reis van drie muziekvrienden door Ierland. Met parels van Ierse songs als hun enige kompas. Dwars over de breuklijnen van zowel hun vriendschap als het land dat hen zo lief is. Met Danny Guinan (zang, gitaar), Ed Veltrop (zang, piano, accordeon) en John Flierman (zang, gitaar, bodhran, bouzouki)

zaterdag 2 maart 2019 - 18.00 uur Variopoolzaal Dinnershow UITVERKOCHT ‘The Magic of the Musicals’
Stelt u zich eens voor, op de plek waar normaal alleen de grote artiesten staan, daar waar zij het applaus in ontvangst nemen, het grote podium van ons theater, op die plek ontvangen wij u aan prachtig opgedekte tafels. Uitzicht op de zaal. Op die speciale plek serveren wij u een heerlijk drie gangen diner. Een keur van Nederlandse musicalartiesten treedt voor u op. Welke sterren u treft deze avond houden wij nog even geheim maar wij kunnen u verzekeren dat ze stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de grote musicals. Boek nu snel want er is maar beperkt plek. Een unieke beleving.

donderdag 7 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Daniël Arends UITVERKOCHT Meer van hetzelfde (deel I)
‘Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. Vanavond krijgt u alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met ‘Meer van hetzelfde’ (deel 1).’

donderdag 7 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal Greg Shapiro The Madness of King Donald
‘Welcome to this introduction video about the Netherlands. It's gonna be a great video, absolutely fantastic.' Trumps fenomenale vertolking komt uit de koker van de Nederlands-Amerikaanse komiek Greg Shapiro, een van de oprichters van Boom Chicago en bekend door zijn rol als nieuwslezer in het satirische Comedy Central News. Dé stem achter de beroemde 'Netherlands Second'-video (‘Zondag Met Lubach’) spreekt zich uit! Greg Shapiro groet de 45ste - en mogelijk laatste - president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump.

vrijdag 8 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Jeroen van der Boom Dit ben ik 2.0 (reprise)
Hij keert daarom aankomend seizoen in het theater terug met zijn show ‘Dit ben ik’. Een reprise van zijn eerste solo theatershow waarmee Jeroen volle zalen trok. Een persoonlijke show waarbij hij het publiek meeneemt langs de mooiste momenten uit zijn rijke carrière. Voor iedereen die deze show wel al heeft gezien bevat de show genoeg nieuws om het publiek nogmaals te verrassen!

vrijdag 8 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal Nasrdin Dchar JA
Nasrdin en zijn vrouw stappen in het huwelijksbootje en jij bent van harte uitgenodigd! Niet alleen voor het feest. Nasrdin neemt je ook mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. Daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. Hoe het ook gaat, het wordt in ieder geval een avond om nooit te vergeten.

zaterdag 9 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Danny Vera Pressure Makes Diamonds
Danny Vera, de Zeeuw met een voorliefde voor Amerikaanse muziek, werd bij het grote publiek bekend door zijn muzikale omlijsting van het programma 'Voetbal Inside' en zijn bijdragen aan DWDD’ en 'RTL Late Night'. Dit keer komt niet alleen de band terug, maar voegt hij er ook een blazerssectie én strijkensemble aan toe die doet herinneren aan de orkesten van weleer.

zaterdag 9 maart 2019 - 20.30 uur KeyKegzaal Margriet Bolding Het gras bij de buren
Een groene omgeving, tot rust komen na je werk, kinderen die onbezorgd kunnen opgroeien: het platteland lonkt. Margriet besluit samen met haar gezin de oversteek te wagen van een rijtjeswoning in de stad naar een boerderij in het weiland. Het publiek mag mee, als onderduikers in de schuur, net zoals haar opa en oma dat deden voor anderen. Ze wordt geroemd om haar eigenzinnige humor en mooie liedjes. NRC schreef: “Margriet Bolding. Onthoud de naam. Een natuurtalent.”

woensdag 13 & donderdag 14 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Single Camping Dé kampeerkomedie van 2019
Met de allerbeste komedie-acteurs van Nederland: Tjitske Reidinga (‘Gooische Vrouwen’), Peter Blok (‘Penoza’), Rop Verheijen (‘Familie Kruys’), Elise Schaap (‘De TV Kantine’) en ‘Luizenmoeder’ Ilse Warringa
Single Camping is een zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’, gerund door een fanatieke therapeute en gender-neutrale animatie-clown. Dé kampeerkomedie voor iedereen die single is of dat ooit was, het heel graag zou willen zijn of juist nooit hoopt te worden. Voor iedereen die dolgraag kampeert of dat juist haat. Want flirten met een wc-rol onder de arm, slapen op een mierenhoop, stiekeme hunkering bij het kampvuur en te intense sociale controle – dat is voor iedereen een nachtmerrie. Pijnlijk herkenbaar, een tikkeltje absurd, uitvergroot én vooral hilarisch.

vrijdag 15 maart 2019 - 20.30 uur KeyKegzaal Alex Ploeg Ultimatum
Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Alex weigert dit al jaren. Want hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal even niet weet.
Alex werd in de Volkskrant uitgeroepen tot ‘Comedy Talent van 2018’. “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Naast een goede cabaretier is Alex ook een uitstekend gitarist" (juryrapport Cameretten).

vrijdag 15 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal The Simon & Garfunkel Story LAATSTE KAARTEN! (reprise)
In 2017 was de voorstelling binnen no-time uitverkocht en het publiek razend enthousiast. Gelukkig komen ze terug met het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden. Een trip langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981.
Met natuurlijk de hits 'Mrs. Robinson', 'Bridge Over Troubled Water', ‘The Sound Of Silence' en nog veel meer! Mis ze deze keer niet!

vrijdag 15 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal LAKSHMI ADEM
LASKHSMI stond in 2018 in het voorprogramma van de indierockband Kensington. De singer-songwriter omschrijft haar muziek als ‘Dark Electronic Pop’, met een mix van poëtische teksten, donkere violen en synthesizers. Zij is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse popscene. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu in het theater.
“Ik ben ervan overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem” - Eric Corton

zaterdag 16 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Thomas Acda
Het idee broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo ‘Acda en de Munnik’. Eerst regisseerde Thomas nog twee films, schreef hij een boek, liedteksten en muziek voor de musical ‘De Marathon' en vervulde het afgelopen theaterseizoen de hoofdrol in de met sterren overladen musical 'Fiddler on the roof'. Hij ontving voor beide musicals een Musical Award. Nu is hij terug op het toneel met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Thomas Acda solo.

zaterdag 16 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal Nienke Plas UITVERKOCHT Van de hak op de tak
Nienke Plas is absoluut één van de grappigste vloggers van het land. Amsterdams, expressief en bekend vanwege haar grove humor. Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium. ‘Van de hak op de tak’ is voor mensen die durven in te hal
en in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas!

vrijdag 22 & zaterdag 23 19.00 uur & zondag 24 maart 2019 - 14.00 uur Stadshal Faulty Towers The Dining Experience
Je gaat dineren in het hotel en laat je bedienen door Sybil, Basil en Manuel, vertolkt door ‘s werelds beste imitatoren van het illustere trio uit één van de beste Britse televisiekomedies ooit: 'Fawlty Towers'. Zij sleuren je mee in de hilarische wereld van het hotel- en restaurantwezen. Geniet van een fantastische komedie onder het genot van een heerlijk driegangendiner. De nooit opgenomen dertiende aflevering voor tv wordt werkelijkheid in het theater. Deze voorstelling is Engelstalig.
‘Senor Fawlty, don’t git me! I know nothing! I am from Barcelona!’

vrijdag 22 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal DI-RECT LAATSTE KAARTEN! Rolling With The Punches Theatertour 2018
Sinds 1999 is DI-RECT onveranderd een klinkende naam in het Nederlandse muzikale landschap. De band bewijst keer op keer dat ze in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Een niet onbelangrijke bijkomstigheid: de groep verstaat daarin ook de kunst telkens een nieuw publiek aan zich te binden
Begin 2018 werd het meest recente album ‘Rolling with the Punches’ onderscheiden met een Edison in de categorie rock. De jury waardeerde het lef en benadrukte met deze Edison de waardering voor de constante vernieuwing. “De liefde voor het maakproces klinkt door in elk nummer. Alles is met zorg gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd.”
DI-RECT heeft zich altijd geprofileerd als een veelzijdige en een dynamische band. Na het bombast in de clubs en op de festivals is het nu tijd voor de theaters, waar de band terug kan naar de oorsprong van de nummers, aangevuld met mooie arrangementen en ruimte voor detail.

zaterdag 23 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Pip Pellens Pip Goes Offline
Pip zoekt antwoord op de vraag: ‘bestaat er voor mij nog wel een leven zonder mobiele telefoon, sociale media of internet?’ Ze gaat het experiment aan en gaat tijdelijk helemaal offline.
Pip nodigt je uit om je telefoon af te geven in de garderobe en anderhalf uur offline te gaan. In taal, zang, dans én met muzikale verrassingen laat ze zien dat een leven zonder mobiele telefoon, social media en internet ook een optie is. Voor heel even dan...

zondag 24 maart 2019 - 14.30 uur Variopoolzaal Rupsje Nooitgenoeg (2+)
‘Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine- en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het ‘Blauwe Paard’, ‘Vader Zeepaard’, ‘het Eenzame Vuurvliegje’ en natuurlijk ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.

woensdag 27 & donderdag 28 & vrijdag 29 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Bert Visscher LAATSTE KAARTEN! Hij wordt vanzelf moe
Wees nou eerlijk , Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij het publiek mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Hij zal het wel nooit leren, want opnieuw dreigt de puinhoop. Dit keer over de thuiskomst van de zigeunerfamilie Tokko Pepetto. Vreemd want een zigeuner heeft geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. Moeten die woonwagens uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel ‘De Uitstrijk’ windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom. Nou ja, zoek het maar uit zou je denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in.

donderdag 28 maart 2019 - 20.30 uur KeyKegzaal Marco Lopes Moedt
‘Moedt’ gaat over de zoektocht van de man in deze tijd. Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. In 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. Marco houdt het in deze voorstelling luchtig. Die komt net terug van een retraite weekend en kan er voorlopig weer even tegenaan.

zaterdag 30 maart 2019 - 20.15 uur Variopoolzaal Art Met Waldemar Torenstra (Divorce/Vechtershart), Thijs Römer (Moordvrouw) en Frederik Brom (Familie Kruys)
‘Art’ is één van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De première van het van oorsprong Franse toneelstuk vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs en is sindsdien met verschillende prijzen onderscheiden. ‘Art’ is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen drie topacteurs in de huid van de drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.

zaterdag 30 maart 2019 - 20.30 uur Middenzaal Katinka Polderman Polderman draagt een steentje bij
Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in deze voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

www.kampanje.nl