DEN HELDER

do 3 mrt 2022 / 20:15 uur
Veldhuis & Kemper
Hou dat vast


CABARET/KLEINKUNST
Je zou zeggen dat de mannen elkaar na 20 jaar samen op het podium goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus.

vr 4 mrt 2022 / 20:30 uur
Toneelgroep Het Volk
De Bezoeking - zingend naar het einde


TONEEL
In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, beiden zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan men eerst zou denken. Het mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden. De laatste voorstelling van de mannen van Het Volk.

za 5 mrt 2022 / 20:15 uur
A tribute to ABBA’s songs Thank you for The Music


MUZIEK
‘Thank you for The Music’ is géén tributeband en géén musical, maar brengt precies datgene waar het om gaat; The Music! Met groots showpodium, visuals en veel licht! In een meer dan twee uur durende show worden alle grote hits ten gehore gebracht. Alles wordt gespeeld met de feel van ABBA, zoals ze dat tijdens hun eigen concerten deden: niets op tape, alles live! Een muzikale feel-good show met een tienkoppige band.

zo 6 mrt 2022
Peuterfestival ‘Kleurrijk’
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE


De Kampanje organiseert voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar het Peuterfestival: een bruisend evenement in het theater. Koop een kaartje voor de voorstelling ‘WALvis’ of ‘De Ridder zegt nee’ en krijg zo toegang tot het Peuterfestival. Muziek, toneel en dans; alles komt voorbij en sluit volledig aan bij hun belevingswereld.

Op diverse locaties in het theater zijn er voorstellingen én activiteiten, zoals een voorleeshoek en een Theaterspeeltuin. En er staat natuurlijk, net als elk jaar, een kinderbuffet voor de kleintjes klaar. Wat lekkers, wat gezonds … alles mag … én alleen voor kinderen!

Van 10.00 tot 14.00 uur is het festival geopend.
Kom je samen met je (groot)ouders of andere begeleiders naar het festival?

zo 6 mrt 2022 / 10:15 uur
WALvis (2+)

Een vriendschap tussen een walvis en een mens…dat kan echt! Katiuscia Principato speelt de muzikale, interactieve voorstelling WALvis.

zo 6 mrt 2022 / 10:30 uur
Deze ridder zegt nee (2+)


Joes
Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam… net als Finn.


do 10 mrt 2022 / 20:15 uur
RUMAG.
Theater-Event

LIFESTYLE & ENTERTAINMENT
Een gezonde mix van het randje opzoeken en er net overheen gaan. Een show waarin alle dagelijkse onderwerpen zoals: humor, seks, kleding en lifestyle aan bod komen. Wat er ook besproken wordt, we hebben overal een mening over en voor alles een oordeel klaar.

vr 11 mrt 2022 / 20:15 uur
Igoné de Jong


I DANS
In haar eerste grote theatertournee danst prima ballerina Igoné, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, soms begeleid door live muziek.

vr 11 mrt 2022 / 20:30 uur
Stefano Keizers
Hans Teeuwen
CABARET/KLEINKUNST


Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN. In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af.

zo 13 mrt 2022 / 16:00 en 19:00 uur
André Kuipers en Sander Koenen (8+)
Space Academy live, een buitenaards avontuur!
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE


Zet je schrap voor een waanzinnige reis naar de ruimte! Bij Space Academy live komt de wereld van de ruimtevaart écht tot leven. Met de mooiste videobeelden en live experimenten ben jij voor even astronaut. Riemen vast en aftellen maar. Op naar een buitenaards avontuur!

do 17 mrt 2022 / 20:15 uur
Ton Kas - Reprise
Best of…
CABARET/KLEINKUNST


De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat!

vr 18 mrt 2022 / 20:15 uur
Dominic Seldis
Music Maestro!
MUZIEK


Met ‘Music, Maestro!’ brengt de energieke Brit samen met zijn orkest een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. Het belooft een uniek muzikaal avontuur te worden, waarin de musici van wereldklasse zorgen voor hilariteit en ontroering.

vr 18 mrt 2022 / 20:30 uur
In het licht – incl. voorbespreking 19:30 uur
Muzikale solovoorstelling gebaseerd op het boek van Karin Bloemen
MUZIEK / TONEEL


‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen, met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

za 19 mrt 2022 / 20:15 uur
Tineke Schouten
Dubbel
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW


Voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. Natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie neemt nog een dubbele wodka, want het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn?

wo 23 mrt 2022 / 20:15 uur
Another Kind of Blue
WAVE
DANS


Inspiratie-tip! In WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol golfbewegingen spelen in ons leven. Deze voorstelling is een unieke combinatie van dans gecombineerd met de nieuwste technieken zoals drones en projectie. Een onvergetelijk ervaring voor jong (8+) en oud!

do 24 mrt 2022 / 20:15 uur
Festen – incl. voorbespreking 19:30 uur
Grote en glorieuze cast (o.a. Viggo Waas, Peter Heerschop, Bas Hoeflaak)
TONEEL


Een aangrijpende mix van cabaret en toneel over een familie die vrolijk bijeenkomt om de verjaardag van de pater familias te vieren. Maar dan duikt de verloren zoon op. Tijdens het diner houdt hij een speech, waardoor de feestelijke avond plotseling verandert in een slagveld. Maak je klaar voor een avond keihard lachen met een huilend hart.

vr 25 mrt 2022 / 20:30 uur
Guido Weijers
Masterclass Geluk
THEATERCOLLEGE


Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Geen cabaret, wel grappig!

za 26 mrt 2022 / 20:15 uur
Stones Sessions
Pleased To Meet You
MUZIEK


De levenslust, energie en passie voor het oeuvre van Jagger/Richards & consorten spat van deze rockers af. Met de stadion mega hits, intieme tranentrekkers en toonaangevende anekdotes uit de rijke historie is een avond met Stones Sessions een must-see voor elke Stones liefhebber.

za 26 mrt 2022 / 20:30 uur
Pheifer & Blom
En en
CABARET/KLEINKUNST


Anniek Pheifer en Jacqueline Blom brengen voor het eerst een fysieke, muzikale en absurde duovoorstelling, boordevol brutale inzichten op het dagelijkse leven, waarin niets en niemand wordt ontzien. Ze geven kleine antwoorden op grote vragen en grote antwoorden op kleine vragen in een pijnlijk herkenbare collage van menselijk onvermogen, zelfspot en rake observaties.

zo 27 mrt 2022 / 14:00 uur (lunch 12.30 uur)
Klassiek Lunchconcert met Tim Posner en Mana Oguchi
KLASSIEK


Deze Engelse cellist, begeleid door de vaste International Holland Music Sessions-kracht Mana Oguchi, durft zich met de groten der aarde te meten met een mooi programma bestaande uit Schumanns wonderschone Fantasiestücke, Mendelssohns Variations Concertantes en Beethovens Cellosonate op. 69. Dat de minder bekende Sonate van Frank Bridge stand houdt tussen deze meesterwerken is ongetwijfeld een aangename verrassing.