DEN HELDER - Maandoverzicht november in Theater de Kampanje:

Donderdag 1 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
PURPER’s Passie

Met Frans Mulder, Erik Brey, Diederick Ensink en Anne van Veen (dochter van) PURPER vraagt zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs een supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Een voorstelling voor op je bucketlist!

Donderdag 1 november 2018
Middenzaal
20.30 uur
Henry van Loon – Try Out UITVERKOCHT
Onze Henry

Henry werd bij het grote publiek bekend als conciërge Volkert in de serie ‘De Luizenmoeder’, maar theaterliefhebbers kennen zijn kwaliteiten al veel langer! Dit keer weer een knettergekke show van de sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Ongeëvenaarde slapstick. Je bedenkt het niet, maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een glimlach van oor tot oor naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’

Vrijdag 2 november 2018
Middenzaal
20.00 uur
West-Friesland Plat

West- Friesland heeft al jarenlang een naam op te houden als het om de dialecthumor gaat. Toppers als Kees Stet, Jo de Leeuw en Cor Steur brachten door de jaren heen het publiek in vervoering met onvergetelijke conferences en schitterende avonturen. West- Friesland Plat houdt meer dan 30 jaar lang deze prachtige Westfriese traditie in ere. Heerlijke conferences, prachtige liedjes en knotsgekke sketches worden aaneengeregen tot een bont programma, waarin de gulle lach voorop staat. Maar liefst 6 man sterk staat de groep garant voor een daverende voorstelling mét lachgarantie.

Zaterdag 3 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Ellen ten Damme
PARIS – BERLIN

Van Parijs naar Berlijn, via Amsterdam en weer terug. Een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Geniet van Ellen ten Damme en haar fantastische orkest ‘The Magpie Orchestra’, dit keer ook Franstalig! Met muziek uit de jaren ‘20, waarin Parijs en Berlijn voorop liepen, ook wel het interbellum genoemd. Maar natuurlijk ook met de muziek uit de jaren ’40, ‘50 en muziek van vandaag de dag. Denk aan Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan artiesten als Yves Montand, Brigitte Bardot, Marlene Dietrich en Stromae. Laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu! Je Veux L’amour,(verdomme).

Zondag 4 november 2018
Middenzaal
11.00 uur & 14.00 uur
De Gruffalo (3+) UITVERKOCHT
Meneer Monster

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet: de Gruffalo! Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar én ouder! dinsdag 6 &

Woensdag 7 november 2018
Variopoolzaal
20.00 uur
Soof de musical – Try Out

Alle ingrediënten van de film- en tv-hit ‘Soof’ zitten in het recept voor ‘Soof de Musical’. Soof nodigt het publiek uit in haar leven; je neemt als het ware plaats in haar keuken, die midden op het podium staat. Tijdens de voorstelling geniet je mee van herkenbare chaotische situaties, prachtige muziek (van o.a. BLØF), en krijg je ook enkele van haar culinaire creaties voorgeschoteld. Er wordt gedronken, gelachen, gehuild, geschreeuwd, gekookt en geprutst. Want het leven ís nou eenmaal niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je veertig bent. ‘Soof de Musical’ viert de onvolmaaktheid van het leven met liefde, muziek en humor.

Donderdag 8 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Tosca
Staatsopera van Tatarstan
‘Tosca’ behoort met ‘Madame Butterfly’ en ‘La Bohème’ tot de meest uitgevoerde opera’s ter wereld. Het werk heeft alle ingrediënten die romantische opera’s tot een succes maken: liefde en dood, macht en geweld, corruptie en hartstocht. Giacomo Puccini tekende de karakters muzikaal scherp en wondermooi. Met natuurlijk dé beroemde sprong van de engelenburcht.

Donderdag 8 november 2018
KeyKegzaal
20.30 uur
Herman in een bakje geitenkwark
Verplicht Spelen

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens. Ze weten het allemaal voort te brengen met hun eigen stemmen: gesproken tekst, beatbox en vooral veel vierstemmig a capella. ‘Verplicht Spelen’: voor iedereen die het vergeten is.

Vrijdag 9 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Erik van Muiswinkel
De Oplossing

Erik van Muiswinkel gooit de ramen en deuren van zijn leven open en komt naar Den Helder met …De Oplossing! Hij speelt afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, meester en discipel. Erik gaat terug naar de basis, denkt opnieuw na en maakt huiswerk in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe.

Vrijdag 9 november 2018
KeyKegzaal
20.30 uur
Seks Tips
Wat je van nichten kan leren
Met Theun Plantinga en Alexandra Alphenaar

Laura is hetero, getrouwd en moeder van twee kinderen. Op een treinstation ontmoet ze Alex. Hij is homo, vrijgezel en eigenlijk nooit alleen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. Ze praten vooral over haar slaapkamergeheimen en hij geeft haar de meest hilarische adviezen. Welkom op een avond vol ‘inside information’ die je alleen kan krijgen van de meest leerzame types op deze wereld: de homoseksuele man! “Erg geestige voorstelling over mensen en hun onzekerheden” - Musicalworld (****)

Zaterdag 10 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Another Kind Of Blue
Flirt with Reality

Choreograaf en maker David Middendorp, internationaal bekend van ‘America’s Got Talent’ zoekt de grenzen op tussen fantasie en realiteit, voortgestuwd door technologie en dans. Dansers die letterlijk in botsing komen met digitale bits en dansende drones zorgen voor een inspirerende en vernieuwende dansbeleving. Een te gekke ervaring óók voor iedereen die minder bekend is met het dansgenre!

Zaterdag 10 november 2018
Middenzaal
20.30 uur
Mr. Gerard Spong
In Vertrouwen

Een unieke college-voorstelling door niemand minder dan advocaat Mr. Gerard Spong. Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen komen ruim aan bod. Hij bespreekt deze facetten mede aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.

Donderdag 15 november 2018
Middenzaal
20.30 uur
Bert Gabriëls
Gelukzoeker

‘Een nieuwe Belg om in te lijsten’ en ‘Dit is comedy van het hoogste niveau’, schreven verschillende dagbladen over eerdere shows van de energieke Vlaming Bert Gabriëls. N.a.v. onze previewavond vorig seizoen werden de kaarten ook massaal gereserveerd! In ‘Gelukzoeker’ heeft Bert voor u uitgezocht of het mogelijk is om gelukkig te zijn in deze wereld. Een schijnbaar eenvoudige vraag, die Bert beantwoordt met filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy.

Donderdag 15 november 2018
KeyKegzaal
20.30 uur
Micha Wertheim – Try Out
Voor Alle Duidelijkheid

Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads: dat is Micha ten voeten uit. Hij is, na een korte afwezigheid, terug op het podium. Zoveel is Duidelijk. Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt en wie de fouten heeft gemaakt is ook wel duidelijk. Nu de feiten duidelijk zijn, wordt de oplossing ook steeds duidelijker. Maar voor alles echt helemaal duidelijk is, is er eerst nog: Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid.

Vrijdag 16 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Casus Circus
Driftwood

Het Australische acrobatisch dansgezelschap ‘Casus Circus’ (winnaar ‘Best Circus & Physical Theatre, Adelaide Fringe Festival 2016) presenteert: ‘Driftwood’. Het gezelschap is een graag geziene gast op grote internationale festivals. ‘Driftwood’ is een mix van acrobatiek en dans en wordt ondersteund door prachtige muziek. “A show in which every second counts” - The Guardian

Vrijdag 16 november 2018
Middenzaal
20.30 uur
Peter Heerschop UITVERKOCHT
De Minister van Enthousiasme

In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak.

Zaterdag 17 november 2018
KeyKegcafé
20.00 uur
Wijnproeverij LAATSTE KAARTEN

In het KeyKegcafé organiseert de Kampanje, in samenwerking met wijnhuis Friulvin, een wijnproeverij. Bij deze wijnproeverij leert u op een aangename manier de streek Friuli- Venezia-Giula kennen en gaat u actief de wijnen proeven en beoordelen.

Zaterdag 17 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
The Bluebirds

Nederland is een nieuw countrytrio rijker. Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen een ode aan de mooiste americana- en country songs. Drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene. Op deze avond veel country klassiekers maar ook minder bekende liedjes van artiesten als de ‘Dixie Chicks’, ‘Alison Krauss’, ‘June Carter’ en anderen. Eigen werk van The BlueBirds zal ook te horen zijn: catchy, driestemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre.

Woensdag 21 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Van de koele meren des doods
Met o.a. Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Willem Voogd e.a.

Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu is op zoek naar de ware liefde. Haar echtgenoot wil slechts een platonische relatie met haar. Ook voelt zij zelf meer voor een vriend die kunstenaar is. In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

Woensdag 21 november 2018
Middenzaal
20.30 uur
The Kilkennys (café opstelling)
Theaterconcert

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later hebben ze fans over de hele wereld en is hun naam wereldwijd synoniem voor moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee.

Vrijdag 23 november 2018
Stadshal
inloop vanaf 20.00 uur
met voorprogramma
Golden Earring LIVE
Staconcert

They are back! De rockers van Golden Earring keren terug in Stadshal. Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk staan vrijdag 23 november voor de tweede maal op het Helderse podium. Golden Earring is dé oudste nog bestaande rockband van Nederland. En nog steeds ‘alive and kicking’!

Zaterdag 24 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
FREEDOM
Een eerbetoon aan George Michael door Jordan Roy

”Een man met een prachtige stem en een podiumpresentatie waar menigeen jaloers op is". Die uitspraak is zowel op George Michael als op Jordan Roy van toepassing. Jordan werkte samen met Glennis Grace, Waylon en Ilse de Lange. In ‘Freedom’ brengt hij een muzikaal eerbetoon aan George Michael, één van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90 van de twintigste eeuw.

Zondag 25 november 2018
Stadshal
10.00-11.30 Peuter Pietenfabriek (2-4) UITVERKOCHT
13.00-14.30 Plus Pietenfabriek (4+)
15.30-17.00 Plus Pietenfabriek (4+)

In de Pietenfabriek werken heel veel Pieten. Er wordt gebakken, geknutseld, gedanst en nog veel meer! Nu heeft Sinterklaas alleen een probleem. Er zijn te weinig Pieten om hem te helpen. Sint vraagt alle kinderen mee te komen helpen in de fabriek. Kom je ook?

Dinsdag 27 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Venice

De Amerikaanse West Coast band VENICE komt naar de Kampanje! ‘Venice’ beleefde zijn Nederlandse doorbraak bij de ‘2 meter sessies’ van Jan Douwe Kroeske en inmiddels zijn hun hits ‘Think Again’, ‘Welcome To The Rest Of Your Life’ en ‘The Family Tree’ niet meer uit onze hoofden te krijgen. De band werd beloond met een gouden album en een ‘Edison Music Award’. Venice bestaat uit de broers/neven Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon uit Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer ‘Crosby, Stills & Nash’, ‘Fleetwood Mac’ en ‘The Eagles’, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. De broers zijn vrolijk, grappig, zingen de mooiste harmonieën en zijn ook nog eens dol op Nederland… En wij op hen!

Dinsdag 27 & woensdag 28 november 2018
Stadshal
19.00 uur
Scotch & Soda Dinershow

Het Australische ‘Scotch & Soda’ is circus en jazz, ‘straight up’ geserveerd, terwijl u van een 3-gangen diner geniet. Het laat zich smaken als een cocktail van opwindende artistieke persoonlijkheden, circus van wereldklasse en een zinderend jazzcafé. Met top muzikanten die acts opvoeren en acrobaten die muziek spelen. Scotch & Soda zorgt voor een geweldig feestje!

Vrijdag 30 november 2018
Variopoolzaal
20.15 uur
Guilty Pleasures powered by Powervrouwen

Met Peggy Vrijens, Kim Pieters, Ruben Heerenveen e.a. Guilty Pleasures: iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker! En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Je kunt gegarandeerd ongegeneerd meezingen met liedjes van de ‘Backstreet Boys’ en ‘George Baker’ tot operanummers als ‘Nessun Dorma’. Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen, maakt dat deze avond tot hét ultieme vriendinnenuitje. Eindigend met het Grote Foute Feest op het podium, dat hopelijk nog lang doorgaat tot in de foyer! De Powervrouwen zijn stoerder én brutaler dan ooit!

Vrijdag 30 november 2018
KeyKegzaal
20.30 uur
Nabil Aoulad Ayad
Monopoly

Nabil is veelzijdige duizendpoot die zowel ‘on screen’ als ‘on stage’ regelmatig te zien is. Pianospel, beatbox skills, zang, typetjes, en scherpe soms schurende grappen: dat is Nabil. In ‘Monopoly’ laat hij ook een andere kant van zichzelf zien.