DEN HELDER - Bij deze het maandoverzicht van oktober van Theater de Kampanje.

woensdag 2 oktober – 15.00 uur
Koninklijke Marine Stadshal
Kinderboekenweekfeest (4-8 jr)
Reis mee! Allemaal instappen! De 65e editie heeft het thema ‘Reis mee’! Ga deze middag samen met ons op reis en vier de Kinderboekenweek met superleuke activiteiten. Leer bijvoorbeeld een dansje van Rik Niks, ga diverse parcoursen af, ruil jouw boeken en geniet van een lekker ijsje!


vrijdag 4 oktober – 20.30 uur
KeyKegzaal
Emiel van der Logt
Serieus?!
Winstmaximalisatie, liquiditeitsinjecties en politieke correctheid. Serieus?! Stuk voor stuk dingen waar Emiel van der Logt enorme jeuk van krijgt. In zijn tweede programma komen zijn onnavolgbare logica en hersenspinsels samen om het te hebben over de dingen die echt belangrijk zijn: liefde, vrijheid en doen waar je zin in hebt. En waar Emiel zin in heeft is keihard lachen! Lachen om paardenpoep, clickfarms, hybride vrouwen, lijstje.nl, toverdrank en secundaire arbeidsvoorwaarden. Want, nemen we het leven niet veel te Serieus?!

zaterdag 5 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
OG3NE Sweet Harmony Tour
In het seizoen 2019/2020 keren de dames van OG3NE terug in het theater met hun nieuwe SWEET HARMONY TOUR! Tijdens de vorige theatertournee ‘Three Times a Lady’ wisten de zussen van OG3NE avond aan avond het publiek te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Maar liefst honderd uitverkochte theaterconcerten waren het gevolg. Een sensationeel aantal en unieke prestatie welke de populariteit van deze succesformatie onderstreept. Jong en oud omarmen de ‘Ladies With The Golden Voices’.

zaterdag 5 oktober - 20.30 uur
KeyKegzaal
Jan-Willem Rozenboom
Theatercollege Franz Schubert
Na zijn succesvolle tournee met Bachs beroemde Goldbergvariaties brengt meesterpianist Jan-Willem Rozenboom nu de werken van Franz Schubert naar het grote publiek. Rozenboom is vooral vermaard als vaste pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Minder bekend was, tot voor kort, zijn klassieke achtergrond.

vrijdag 11 oktober 20.15 uur
Variopoolzaal
De vloer op
De theaterversie van het populaire programma Al jaren is het televisieprogramma De Vloer Op een hit. En dit seizoen komt de theaterversie naar de Kampanje. Met actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s die in een improvisatieopdracht worden gegoten. Acteurs die dit vervolgens met elkaar in de scènes uitwerken, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

zaterdag 12 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
Ilse DeLange - UITVERKOCHT
New Amsterdam – Theatertour
Na het internationale succes met The Common Linnets bracht llse DeLange na 6 jaar haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd direct bekroond met GOUD en onlangs sleepte de zangeres de Edison oeuvre award in de wacht. Als verrassing kondigde zij tevens een nieuw te verwachten album genaamd New Amsterdam aan, dat zij met niemand minder dan de geprezen T-Bone Burnett opnam in Nashville. In theater zal de zangeres naast veel nieuwe muziek, ook haar grote en bekende hits live ten gehore brengen.

zaterdag 12 oktober – 20.30 uur
Koninklijke Marine Stadshal
De Partizanen
Het Leven An Sich
De Partizanen, belichters van de tijdsgeest, zijn terug met een nieuw programma. Het Leven An Sich: een offline experience om je vingers bij af te ‘liken’! Vanuit de nabije toekomst kijken zij terug op de trends, hypes en omgangsvormen van onze huidige tijdsgeest, en vragen zich af of ze zichzelf soms niet wat minder moeten afvragen.

zondag 13 oktober – 11.00 uur
KeyKegzaal Pak’m (3+)
BonteHond
Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aange-ren op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

donderdag 17 oktober – 20.30 uur
Koninklijke Marine Stadshal
Tim Akkerman Sings
The Boss
Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman, voormalig leadzanger en gitarist van Di-rect, is een enorme Bruce Springsteen fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor de Haagse muzikant. In navolging van zijn uitverkochte clubtour, kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven.

vrijdag 18 oktober – 20.00 uur
KeyKegcafé
Pubquiz
Elke keer weer een groot succes: de Pubquiz! Ook dit jaar kun je met je team strijden voor de eeuwige roem en de felbegeerde Pubquiz Kampioen Wisselbeker. De Pubquiz is een uitdagende quiz vol met kennisvragen, muziekvragen en foto opdrachten.

vrijdag 18 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
Horror
Jakop Ahlbom Company
Ahlbom creëert met Horror een magische wereld in het theater. Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis.. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

zaterdag 19 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
Scapino
Ballet Holland & Le Chat Noir
Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland & Le Chat Noir van Ed Wubbe! In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

zondag 20 oktober – 14.30 uur
Variopoolzaal
Carmen Staatsopera van Tatarstan
Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. Bijzonder, want Bizet is zelf nooit in Spanje geweest.

donderdag 24 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
The Bootleg Eighties Featuring the Wild Boys
Van de producenten van de succesvolle Bootleg Sixties, komt nu een spectaculaire nieuwe show naar Nederland: The Bootleg Eighties. Met de beste eighties live-band van Groot Brittannië: Wild Boys. De groep staat garant voor een avondvullende trip down memory lane met muziek van Duran Duran, Spandau Ballet, Wham!, Elton John, Pet Shop Boys, Talk Talk, Depeche Mode, Rick Astley, A-Ha en noem maar op.

donderdag 24 oktober – 20.30 uur
Koninklijke Marine Stadshal
The Basily Gipsy Band
Het verborgen land van de zigeuners De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily, laat u in ‘Het verborgen land van de zigeuners’, naast de diverse genres muziek, kennis maken met hun geschiedenis, cultuur, de taal en levensstijl van de zigeuners. Een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment en met een lach en een traan.

vrijdag 25 oktober – 14.30 uur
Variopoolzaal
De Rovers (3+)
Meneer Monster / NORPA
Na succesvoorstellingen als De Gruffalo en de Fantastische Meneer brengt Meneer Monster nu een nieuw visueel spektakelstuk! Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Geïnspireerd door cartoons, actiefilms en games heeft Meneer Monster alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken.

vrijdag 25 oktober – 20.30 uur
Koninklijke Marine Stadshal
Een Heilige Avond
Stichting Tweeheid
Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu.

zaterdag 26 oktober – 19.30 uur KeyKegzaal
George van Houts
Kom PloTT
Twee seizoenen geleden overdonderde George van Houts met Kom Plot, een theatercollege over de aanslag op de Twin Towers en de hiermee samenhangende 'conspiracies'. Na het grote succes vraagt dit initiatief om een vervolg, een deel II (TT). De geopolitieke ontwikkelingen schreeuwen om duiding. Reden te meer om dieper in te gaan op alle vragen rond de moeder van al deze veranderingen en opgelopen spanningen: 9/11. Wederom een theatercollege waarbij je kin op je borst zakt van verbazing over de krochten en kronkelingen van de menselijke geest.

zaterdag 26 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
De Alex Klaasen Revue Showponies 2
Na het succes van De Alex Klaasen Revue - Showponies was het publiek laaiend enthousiast. Daarom komen Alex Klaasen en zijn gang nu met Showponies 2! Opnieuw staat alles op zijn kop, met een feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt, u gaat genieten van ‘Alzheimer de musical’, een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

zaterdag 26 oktober – 20.30 uur
Koninklijke Marine Stadshal
Wim Daniëls
De wondere wereld van de taal
Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken.

zondag 27 oktober – 16.00 uur
KeyKegzaal
Vaart de band speelt Pak het op
Vaart maakt inmiddels ruim 8 jaar eigen liedjes in het Nederlands. De band gaat er prat op dat haar teksten 'ergens over gaan'. Al meerdere malen werd de band door diepgeraakte, blije of ontroerde luisteraars bedankt. Vaart is dol op een gezellige kroeg, maar kreeg o.a. na optredens in de Kampanje en een uitverkochte voorstelling in het Scagon theater, ook de smaak van het theater te pakken.

zondag 27 oktober – 19.00 uur
Variopoolzaal
Dolf Jansen Oudejaars 2019
Op de poster en flyer ziet de nietsvermoedende theaterbezoeker een hoop vrolijkheid, dus daar zal dan wel reden toe zijn… Inderdaad, dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in ZiggoDome of een eerbetoon in Carre, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling. Voor jou, voor U… Om binnen de anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard.

donderdag 31 oktober – 20.15 uur
Variopoolzaal
A tribute to Creedence Clearwater Revival
The Fortunate Sons (USA) laten de jaren zestig herleven in het theater (reprise)
Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in de Nederlandse theaters een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische C.C.R.