DEN HELDER - Hier is het maandoverzicht van Theater de Kampanje voor de maand oktober:

Donderdag 4 oktober 2018
20.30 uur
KeyKegzaal
Ed Struijlaart
Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran
Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op tv zag wist hij twee dingen zeker: ‘Hij wilde zo'n baard en een gitaar.’ Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Struijlaart brengt een ode aan de gitaar én aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Ed bracht twee albums uit, kreeg van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, speelde in het voorprogramma van BLØF, is regelmatig te gast bij ‘DWDD en schreef alle muziek voor de musical ‘SOOF’.

Vrijdag 5 oktober 2018
20:15 uur
Variopoolzaal
Shirma sings Aretha
A Tribute to Aretha Franklin door Shirma Rouse
Shirma Rouse bracht reeds eerder een prachtig eerbetoon aan de Queen of Soul met haar theatertour over het leven van Aretha Franklin. Met het overlijden was de tribute aan deze grootheid en haar oeuvre dan ook snel geboren. Ditmaal zal Shirma Rouse de muzikale erfenis van Aretha Franklin akoestisch ten gehore brengen in een prachtige show waar het draait om haar muziek. Shirma is als geen ander in staat deze vocale uitdaging aan te gaan en de kracht en soul van de nummers aan het publiek te brengen. A TRIBUTE ! neemt u mee in het prachtige werk van de Queen of Soul, Aretha Franklin. Bent u klaar voor deze soulvolle sessie?

Woensdag 10 oktober 2018
15.00 uur
Stadshal
Kinderboekenweekfeest (4-8 jr)
Vriendschap
De 64ste editie van de Kinderboekenweek heeft het thema Vriendschap en het motto is Kom erbij! Daar maken wij natuurlijk een mooi feest van! BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken begint al vroeg. Kom samen met ons de Kinderboekenweek vieren met super leuke activiteiten. I.s.m. School 7, Triade, het Marinemuseum, het Reddingmuseum en De Helderse Vallei. Tip: leuk voor een kinderfeestje!

Vrijdag 12 oktober 2018
20:15 uur
Variopoolzaal
MSF concert
Met Francis van Broekhuizen en Tommie Christiaan
Een bijzonder muzikaal spektakel! Op 12 oktober 1918 werd in Den Helder het Marine Sanatorium Fonds opgericht. Tegenwoordig is de stichting MSF een sociaal fonds, specifiek voor leden van de VBM en de BBTV en kan financiële steun verlenen in de kosten verbonden aan ziekte en/of gebreken die niet of slechts gedeeltelijk door derden. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag speelt de Marinierskapel een feestelijk concert in Schouwburg De Kampanje, Willemsoord 63 te Den Helder. De solisten deze avond zijn zangeres Francis van Broekhuizen en musicalster Tommie Christiaan.

Vrijdag 12 oktober 2018
20.30 uur
KeyKegzaal
Kiki Schippers – Try Out
WAAR
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in ‘De Slimste Mens’ zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Ontving de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten en de Annie M.G. Schmidtprijs voor haar debuutvoorstelling Wie Kijkt. Ze waagt zich nu aan haar 2e voorstelling: WAAR. Op zoek naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal of gewoon de keiharde waarheid?

Zaterdag 13 oktober 2018
20.15 uur
Variopoolzaal
Paul de Leeuw
VETTE PECH!
Geboren worden in Rotterdam en je kinderen zijn Ajax-supporters. Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend. Het is allemaal een vorm van vette pech, maar gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen. Net als Annie de Rooij. Een avondje hilarische en ontroerende verhalen, improvisaties en kleine liedjes van Paul de Leeuw. En jawel, u kunt ook meezingen!