DEN HELDER - Het huidige theaterseizoen van De Kampanje loopt alweer ten einde, maar er staan nog wel een aantal mooie voorstellingen bij ons op de planken!


wo 3 mei / 14:00 & 16:00 uur
Bing (1+)
Bing is jarig
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Een vrolijke voorstelling met nieuwe liedjes van Bing met interactie over de verjaardag van Bing. Bing viert zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. De kinderen in het theater mogen ook verkleed naar de voorstelling komen!


vr 5 mei / 16:00 uur
JungleBoek (6+)
De Musical
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Laat je meevoeren in JungleBoek: de familiemusical over avontuur en vriendschap! Van Theater Terra, de makers van De Kleine Zeemeermin, Peter Pan en De Tovenaar van Oz, voor iedereen vanaf 6 jaar.

za 6 mei / 20:15 uur
Ellen ten Damme Barock
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW
Samen met haar 8-koppige band nodigt Ellen je uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

zo 7 mei / 20:15 uur
De Verleiders
Door de bank genomen: Tien jaar later
TONEEL
In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek. Er was een steen in de vijver gegooid….Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden.

Vr 12 mei / 20:15 uur
100% Hollandse Hits Live
MUZIEK
De grootste hits uit 75 jaar muziek van eigen bodem. Hoe gevarieerd kan een landje zijn! Een heerlijk avondje meezingen, een traantje wegpinken bij emotionele herinneringen en volledig uit je bol gaan: het staat het publiek allemaal te wachten bij 100% Hollandse Hits Live!vr 12 mei / 20:30 uur
Kim Schuddeboom
Ongeschreven
CABARET/KLEINKUNST
Haar eerste avondvullende stand-up show! Kim heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Dit voorjaar debuteert ze o.a. op televisie in ‘Avondshow Stand-ups’. Ongefilterd en goede grappen.

za 13 mei / 20:15 uur
Nienke Plas
Postnatale Expressie
LIFESTYLE/ENTERTAINMENT
De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Spijt van deze route? Ach “never look back” tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.

zo 14 mei / 15:00 uur
Suzan Veneman
Sextet Jazzclub Nieuw & Diep
MUZIEK
Jazz trompettiste Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land. Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.

zo 14 mei / 20:15 uur
Michael Pilarczyk Rust in je hoofd
THEATERCOLLEGE
Michael Pilarczyk vertelt over levenskunst. Een inspirerend theaterprogramma over bewustzijn en zelfinzicht, afgewisseld met korte geleide meditaties en prachtige muziek. Deze avond is een moment voor jezelf.

vr 19 mei / 20:15 uur
René van Meurs
2636
CABARET/KLEINKUNST
René staat aan de vooravond van een nieuwe fase! Met z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Wat als je daar niet klaar voor bent en gewoon nog wil dollen? Moet ook kunnen, toch? Laat René maar een avond vertellen. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten bomvol steengoede grappen.

za 20 mei / 20:15 uur
Jay Francis
In De War
CABARET/KLEINKUNST “Wie ben ik? Wie zijn wij? Jay is een beetje in de war, en wat een timing want onze wereldleiders zijn ook in war. Tijdens de nieuwe tour mogen bezoekers meer Jay en minder Tisjeboy verwachten.” aldus de comedian.

do 25 mei / 20:15 uur
Lenette van Dongen
Dat doet ze anders nooit
CABARET/KLEINKUNST
Na de bevrijdende kleur explosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder opzoek naar totale vrijheid. Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft is eindelijk vrij.

do 25 mei / 20:30 uur
Dai Carter Mentale Kracht (uitverkocht)
THEATERCOLLEGE
In dit theatercollege neemt Dai het publiek mee langs de spannende verhalen van de avonturen die hij als commando heeft meegemaakt. Deze verhalen koppelt hij aan mentale kracht, weerbaarheid en veerkracht, de thema’s die ook staan beschreven in zijn boeken. Na een avond met Dai verlaat iedereen de zaal met concrete handvatten om zichzelf mentaal krachtiger te voelen en beter te weten hoe mentale kracht kan worden ingezet.

vr 26 mei / 20:15 uur
ABBA The Music - Thank you for The Music (reprise)
A tribute to ABBA’s songs
MUZIEK
‘ABBA The Music’ is géén tributeband en géén musical, maar brengt precies datgene waar het om gaat: The Music! Met groots showpodium, visuals en veel licht. Een muzikale feel-good show!

za 27 mei / 20:30 uur
Erik van Muiswinkel
moojen ligjes in de lugt
CABARET/KLEINKUNST
Van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar de taal is van iedereen. Hij zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

za 27 mei / 20:15 uur
Tis Hier Geen Hotel 2
Met Dianne Liesker, Ellen Dikker & Hanneke Drenth
CABARET/KLEINKUNST
Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast. In deze fonkelnieuwe voorstelling laten de drie cabaretières zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. Een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven én overleven met pubers.

vr 2 juni / 18:00 uur, aanvang show 18:30
Dinnershow
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW
Op het grote podium van ons theater, op die plek ontvangen wij jou graag aan een fraai gedekte tafel. Genietend van de lekkere gerechten lopen de musicalsterren zingend langs. Bekende nummers uit de musicalwereld komen voorbij en bij de laatste set kunt u zelfs met de voetjes van de vloer. Een unieke beleving!

za 3 juni / 16:00 uur
De Prins van Oranje (6+)
Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Dieuwertje en Jeroen gaan op zoek naar prinsen en sinaasappels in hun spannende theatersprookje. Dieuwertje vertelt en Jeroen zingt. Samen ontvouwen ze de wonderlijke geschiedenis van de dappere prinses en haar prins van Oranje, die overigens geen familie is van onze koning. Tenminste - voor zover ze weten.

za 10 juni / 20:15 uur
St★rman The Dutch David Bowie Tribute
MUZIEK
Starman NL is de negen-koppige David Bowie tribute band uit het zuiden des lands. Verwacht een prachtige reis door Bowie’s oeuvre. Van de welbekende classics tot de parels uit de diepzee, dit alles omlijst door de prachtigste anekdotes. Een absolute must-see, voor de verstokte Bowiefan maar ook zeker voor de absolute beginner.

zo 25 juni / 15:00 uur
Ronald Snijders Band
Jazzclub Nieuw & Diep
MUZIEK
In deze formatie geeft Ronald zijn roots alle ruimte, waarbij improvisatie en creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan. Surinaamse ritmes worden gecombineerd of afgewisseld met funk, jazz, soul, kaseko en kawina, bossanova en Wereld Muziek.