DEN HELDER - Zondagmiddag 11 maart komt de bekende schrijver Koos van Zomeren op bezoek in School 7. Hij is uitgenodigd ter ere van de Boekenweek, die dit jaar ‘Natuur’ als thema heeft. Van Zomeren was jarenlang werkzaam in de journalistiek. Daarnaast is hij auteur van meer dan vijftig boeken in verschillende genres: thrillers, romans, poëzie, columns, interviews en dagboeken.

Grote bekendheid kreeg hij door zijn columns in onder andere NRC over vogels en later over bomen. Natuur neemt, ook als thema in de romans en gedichten, een prominente rol in zijn oeuvre in. Verhalen over zijn hond Rekel verschenen in ‘Het complete Rekelboek’ en in ‘Het dier in het dier’ zijn de mooiste dierenverhalen verzameld.

In zijn laatste boek ‘Alle vogels’ zijn alle teksten die hij ooit over vogels schreef gebundeld. Van zijn eerste stuk over de huismus voor de Nieuwe Revu uit 1977 tot aan ‘Het verlangen naar klapekster’ uit 2014. Het boek is geïllustreerd met penseeltekeningen van Erik van Ommen. Het wordt het ultieme vogelboek genoemd, waarin de vogel zowel op literaire als op informatieve wijze bezongen wordt.

Het werk van Koos van Zomeren werd bekroond met onder andere de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Natuurbehoud en de Sjoerd Leikerprijs.

Koos van Zomeren op zondag 11 maart in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 14.30 uur, toegang € 8,50 Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.