DEN HELDER - Het inmiddels ruim tien jaar bestaande Pink Floyd Project heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Om hun werk ook in Nederland voortdurend onder de aandacht te blijven brengen is er o.a. een speciaal project bedacht: een plaatselijk kinderkoor zingt mee tijdens een show van Pink Floyd Project. In Den Helder zal daarom in samenwerking met Meerwerf basisschool Thorbecke gezamenlijk worden opgetreden in De Kampanje en wel op zaterdag 22 december a.s.

Over KidsRights:
KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en steunt lokale ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Bovendien richtte KidsRights in 2005 de Internationale Kindervredesprijs op. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen.

Aan de optredens van het Pink Floyd Project werken kinderen mee van lokale scholen. Niet alleen zingen zij mee bij het nummer ‘Another brick in the Wall’, maar óók vragen zij aandacht voor kinderen in de rest van de wereld die het niet zo goed hebben als zijzelf. Dit doen ze door de Stichting KidsRights onder de aandacht te brengen, terwijl er een informatieboodschap meedraait op een groot videoscherm op het podium. Bovendien worden bezoekers van het concert uitgenodigd om per SMS geld over te maken op de rekening van KidsRights.

Wij(s) in de maatschappij:
Meerwerf basisschool Thorbecke is een openbare basisschool midden in het centrum van Den Helder. De rechten van het kind en de rechten van de mens zijn een bron van inspiratie voor het openbare onderwijs. Jaarlijks staan we tijdens de week van het Openbaar Onderwijs stil bij deze rechten. Wij ondersteunen het werk van KidsRight dan ook graag en zijn daarnaast trots dat onze leerlingen samen met het Pink Floyd Project op het podium mogen staan in het prachtige theater de Kampanje, aldus Henk Cup van de school.

Over Pink Floyd Project:
Met ruim twintig songs worden de vele ‘ Floydians’ meegenomen op reis door het erfgoed van vijftig jaar Pink Floyd: van de psychedelische periode met Syd Barrett, de invloed van Roger Waters tot en met het recente werk van David Gilmour. De trip down memory lane is inclusief quadrafonisch zaalgeluid, audiosamples, een grootse lichtshow, spectaculaire lasereffecten, drie videoschermen met kunstzinnige visuals en de voor Pink Floyd zo herkenbare attributen. Last but not least: de voorstelling wordt muzikaal gedragen door muzikanten met een diepgewortelde liefde voor de muziek van één van meest invloedrijkste bands ooit. Pink Floyd Project tourt inmiddels al meer dan 10 jaar met succes door Nederland en in Kampen zal ook nog eens één van de originele Pink Floyd zangeressen Durga McBroom een gastrol gaan vervullen.

22 december theater De Kampanje
Aanvang 20.00 uur
Website https://bit.ly/2LgCHz3