do 1 dec / 20:15 uur Freek de Jonge De Schreef
CABARET/KLEINKUNST

“Zoals vaker bij Freek heeft ook 'De Schreef' de kenmerken van een oudejaarsconference, waarin grappen zijn verzameld over vrijwel alle actualiteiten, waaronder een geestig stukje over politiek bemiddelaar Johan Remkes. Op zijn 78ste levert De Jonge zelfs wat slapstick als hij worstelt met een enorme Nederlandse vlag” aldus De Volkrant (★★★★).

do 1 dec / 20:30 uur The Kilkennys Blowin' in the wind
MUZIEK

De traditionele Ierse folk- en balladband The Kilkennys weet de harten van de meer doorgewinterde traditionele muziekliefhebbers te veroveren maar weet ook het jongere publiek aan zich te binden. Ze staan bekend om hun dynamische arrangementen, energieke uitvoeringen en hun charismatische verstandhouding met publiek over de hele wereld. 

vr 2 dec / 20:15 uur The New London Chorale
Jubileumconcert – 40 jaar
MUZIEK

Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale! Het 40-jarig jubileum van dit gezelschap wordt gevierd met een speciale concert-tour met al hun muzikale en vocale hoogtepunten. Dit feestelijk concert wordt gebracht door vier solisten, special guest Madeline Bell, begeleid door een band met vier strijkers en achtergrondkoor.

vr 2 dec / 20:30 uur Lotte Velvet Ondergrond
CABARET/KLEINKUNST

Lotte Velvet won in 2020 de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar prijswinnende programma ‘Ondergrond’ breidde ze uit tot een avondvullende voorstelling waarmee ze door het land trekt. “Velvet (…) was ontegenzeggelijk de bijzonderste en spannendste finalist.” aldus de Volkskrant.

do 8 dec / 20:15 uur Guido Weijers
De Oudejaarsconference 2022 CABARET/KLEINKUNST

De Oudejaarsconference van Guido Weijers is met recht een traditie te noemen. Dit is alweer zijn 11e! Met de meest vooruitziende blik, vat hij de tijdsgeest pijnlijk grappig samen. Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Weijers 2022 tot op het bot. Wat er ook gebeurt, humor is het medicijn. Dus lachen zullen we!

vr 9 dec / 20:15 uur Nielson Vertrouwd & Nieuw
MUZIEK

Afgelopen jaar veroverde Nielson het Nederlandse publiek met zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Beste Zangers’ en dit theaterseizoen staat hij met zijn voorstelling ‘Vertrouwd & Nieuw’ voor het eerst in de theaters. Hierin neemt hij je mee op zijn persoonlijke muzikale reis van de afgelopen 10 jaar en de toekomst.

vr 9 dec / 20:30 uur Hans Dorrestijn ’t Houdt een keer op
CABARET/KLEINKUNST

In Hans zijn laatste programma ’t Houdt een keer op’ wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. ‘t Houdt een keer op, ook voor Hans Dorrestijn!

za 10 dec / 18:00 uur Christmas Dinnershow On Stage
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW

Beleef een magische culinaire avond uit in de donkerste dagen van het jaar! Op ons podium dekken wij dit jaar de kersttafel en reserveren wij voor je een stoel aan onze feestelijke kersttafel. Terwijl je geniet van een heerlijk diner en drankjes, presenteren wij je bekende en onbekende kerstliedjes gezongen door de crème de la crème uit de Nederlandse musicalwereld.

za 10 dec / 20:30 uur Mell & Vintage Future Roots & Romance 2
MUZIEK

Na het succes van hun album ‘Roots & Romance’ en hun optredens bij Linda’s Wintermaand, is het tijd voor ‘Roots & Romance 2’. De roots waar de inspiratie vandaan komt, gemengd met eigen songs, dat is waar Mell, Nico Brandsen en Ton Dijkman het best tot hun recht komen. Dit trio speelt rootsy rhytm ’n blues en soul, maak je klaar voor iets nieuws en bijzonders.

zo 11 dec / 14:00 uur Klassiek lunchconcert met Annie Jacobs-Perkins en Natsumi Ohno
MUZIEK

De Amerikaanse celliste Annie Jacobs-Perkins brengt samen met Natsumi Ohno een gevarieerd tweeledig programma met onder andere de beroemde Sonate in d van Gabriel Fauré en de spannende Suite voor cello solo van Benjamin Britten. Een concert dat het nieuw elan van de jongste generatie luid en duidelijk onderstreept. Kom vooraf lunchen in restaurant Stoom en maak je middag uit compleet!

do 15 dec / 20:30 uur Grof Geschud Broeden
CABARET/KLEINKUNST

In hun tweede avondvullende cabaretvoorstelling ‘Broeden’ ben je getuige van een hilarische en ontroerende poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

vr 16 dec / 20:15 uur Irish Christmas
An intimate evening

MUZIEK
‘Irish Christmas’ belooft een muzikaal hoogtepunt te worden. Een warme avond vol traditionele Ierse muziek, inclusief liederen in de traditionele Ierse taal Gaelic. Uiteraard ontbreken de grote favorieten zoals ‘Silent Night’ en ‘The first Noël’ niet. Een mooier begin van de kerstperiode kun je je niet wensen!


za 17 dec / 20:15 uur Isabelle Beernaert presenteert OXYTOCIN
DANS In een lege, witte, steriele ruimte, vieren zes dansers het leven. Geleid door een wonderlijk mooie choreografie is ‘OXYTOCIN’ een lichte voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen.

za 17 dec / 20:30 uur Milène van der Smissen Voor mijn part Dolly MUZIEK Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ kom je dan ook van alles te weten over haar idool. Een ontroerende en muzikale reis, vol foute mannen en sterke vrouwen en de mooiste liedjes.

zo 18 dec / 14:30 uur Windkracht 13
Het muzikaal aanzien van 1971

MUZIEK De Windkracht 13 sessies zijn terug! Lekker op de zondagmiddag genieten van goede muziek, jamsessies, muzikanten uit de buurt en wat verder weg. Met deze zondagmiddag een blik talentvolle (uit- en ingevlogen) Helderse muzikanten die hun licht laten schijn over de beste muziek uit het jaar 1971. De middag wordt vakkundig aan elkaar gekletst door niemand minder dan Gerard Hoekmeijer.

zo 18 dec / 16:00 uur Marinierskapel der Koninklijke Marine
Winter Wonderland - Met Dennis van Aarssen MUZIEK Deze middag dompelen de musici van de Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met zanger Dennis van Aarssen, de winnaar van The Voice of Holland 2019, jou 75 minuten lang onder in heerlijk ‘Winter Wonderland’. Van oud tot nieuw en van jazz tot Kerst!

do 22 dec / 20:15 uur Rundfunk Todesangstschrei
CABARET/KLEINKUNST Hun eerste voorstelling ‘Wachstumsschmerze’ ontving een vloedgolf aan lovende recensies. Het duo komt nu met hun tweede voorstelling ‘Todesangstschrei’ naar De Kampanje. “De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.” aldus NRC (★★★★).

vr 23 dec / 19:00 uur De Schippers van de Kameleon (6+) Met De Muziek Mee
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu De Kampanje in voor een muzikaal spektakel. Maak je borst maar nat voor dit huiveringwekkende avontuur. Anders doet de Kameleon dat wel.


vr 23 dec / 20:30 uur ADAM & EVA 2.0 Komisch, ontroerend en wonderbaarlijk
TONEEL In ‘Adam & Eva 2.0’ spelen Ellen Pieters en Han Oldigs twee buitenaardse wezens die een planeet creëren en noemen die Aarde. Vol enthousiasme storten ze zich in een soms sensuele en hilarische ontdekkingsreis, met alle gevolgen van dien. “Bruisend en hilarisch spel van Oldigs en Pieters” aldus De Telegraaf (★★★).

di 27 dec / 20:00 uur Oliebollenpubquiz
Elke keer weer een groot succes: de Oliebollenpubquiz! Ook dit jaar kun je met je team strijden voor de eeuwige roem en de felbegeerde Pubquiz Kampioen Wisselbeker. De Oliebollenpubquiz is een uitdagende quiz vol met kennis- & muziekvragen en foto opdrachten over het jaar 2022. Schrijf je nu in met jouw team van 3 personen!

wo 28 dec / 20:15 uur Sinatra Under His Skin met Jim Bakkum
MUZIEK

In ‘Sinatra – Under His Skin’ worden niet alleen de grootste hits opgevoerd door Jim Bakkum en de Dutch Concert Big Band maar ook de schandalen en geheimen van Ol’ Blue Eyes kunnen niet ontbreken en worden verteld door Sergio Vyent. Kom genieten van een avond vol herkenning en verwondering over het leven en werken van Sinatra!

vr 30 dec / 20:00 uur Rinus Groeneveld
Kwartet Jazzclub Nieuw & Diep
MUZIEK

Sax veteraan Rinus Groeneveld staat in de traditie van de grote tenoristen uit de bebop en hardbop. In 1985 verscheen van hem het album ‘Blues Basterds’ met drummer Han Bennink en saxofonist Hans Dulfer. Met zijn doorgewinterde kwartet speelt hij vanavond een fijne selectie klassieke ‘vingerknippende’ standardjazz. Swingend het oude jaar uit!