za 1 okt 2022 / 20:15 uur
The Sound of Musicals Met Tessa Sunniva, Suzan Seegers, John Vooijs, Tony Neef, ensemble & band MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW
Een wervelende voorstelling met bekende musicalgezichten. Maak samen een theatrale reis langs de hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Stilzitten mag, maar of dat lukt? Meezingen en meebeleven is het uitgangspunt!

zo 2 okt / 13:30 uur Kruimeltje de Familiemusical (6+)
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Kruimeltje is terug in een nieuw jasje! Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur! Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.


zo 2 okt 2022 / 14:00 uur Klassiek lunchconcert Met Daria Parkhomenko KLASSIEK/OPERA/OPERETTE
‘Leading lady’ van de jongste generatie Russische pianisten Daria Parkhomenko speelt Bach, Ravel, Debussy en Rachmaninoff vol ‘authenticiteit’, vervoering, expressiviteit en diepe emotie’. De uitvoering van Rachmaninoff’s meesterlijke Variaties op een thema van Corelli is er een om naar uit te zien!

do 6 okt / 20:15 uur Simone Kleinsma VERDER
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW
Simone neemt je mee in haar verhaal, waarbij muziek uiteraard een grote rol speelt. Ze vertelt hierin over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan.

vr 7 okt / 20:15 uur René van Kooten Op zoek naar René MUZIEK
René van Kooten, gevierd musicalartiest èn rockzanger, gaat samen met zijn publiek ‘Op zoek naar René’. René maakt een reis langs zijn eigen (muzikale) herinneringen en voegt uiteindelijk, samen met het publiek er een nieuwe, onvergetelijke, aan toe.vr 7 okt / 20:30 uur Dubbelcabaret Thjum Arts & Remy Evers CABARET/KLEINKUNST
Deze avond zie je dubbel van het lachen, want er zullen maar liefst twee cabaretiers voor je optreden! Winnaar juryprijs Cameretten Festival 2019, Remy Evers en winnaar van de jury- en publieksprijs Cameretten Festival 2021, Thjum Arts. Laat je verrassen!


za 8 okt / 20:15 uur Peter Blok en Bas Hoeflaak inTrapeze CABARET/KLEINKUNST
Een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen.

za 8 okt / 20:30 uur Mart Hillen MUZIEK
Het jongste gitaarfenomeen van Nederland vertelt over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit filmklassiekers als Mission Impossible, maar ook uit meer recente films als Bohemian Rhapsody.

zo 9 okt / 14:00 uur Pop in de Kop LAATSTE KAARTEN
De Muziekquiz Pop in de Kop bestaat sinds 2001 en werd tot 2019 twee keer per jaar gehouden in Studio 62 in Den Helder. Sinds 2021 is Theater de Kampanje de nieuwe thuislocatie van deze populaire muziekquiz.

vr 14 okt / 20:30 uur Vlamousse Saampies CABARET/KLEINKUNST
Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd.

za 15 okt / 20:00 uur Whiskyproeverij
De proeverij wordt gegeven door meesterschenker Fritz Harig. Fritz neemt je mee als reisleider en leid je langs diverse bestemmingen waarvan je het bestaan niet wist. Er worden tijdens deze avond 10 whisky’s geproefd, variërend van Ierse, Amerikaanse, Canadese en Schotse.

za 15 okt / 20:15 uur Story of Robbie Williams By Charly Luske MUZIEK
Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”

zo 16 okt Peuterfestival ‘Het Oerwoud’ 10:00 tot 14:00 uur HERFSTVAKANTIE TIP KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
De Kampanje organiseert voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar het Peuterfestival: een bruisend evenement in het theater. Koop een kaartje voor de voorstelling ‘Muk’ of ‘Hé, wie zit er op de WC?’ en krijg zo toegang tot het Peuterfestival. Muziek, toneel en dans; alles komt voorbij en sluit volledig aan bij hun belevingswereld.

zo 16 okt / 10:00 uur HERFSTVAKANTIE TIP Muk KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
MUK is een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de droldwaze avonturen van dalmatiër Muk, de nieuwe succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder.


zo 16 okt / 10:30 uur & 11:30 uur HERFSTVAKANTIE TIP Hé, wie zit er op de WC? (2+) KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten. De prachtige prenten uit beide boeken komen met poppen tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

do 20 okt / 20:15 uur Blind Date De kaart is waardeloos, het gezelschap geweldig… MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW
Is het nog mogelijk? Daten zonder vooroordelen? ‘Blind Date’ is een nieuwe Nederlandse musical comedy voor iedereen die verliefd was, is, of het nog mag worden en steekt vrolijk de draak met de ongelukken en fouten van blind dates. Met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen.

vr 21 okt / 20:15 uur Pieter Derks LAATSTE KAARTEN Uit het niets CABARET/KLEINKUNST
Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.


za 22 okt / 16:00 uur HERFSTVAKANTIE TIP Ravi de Robot (5+) Wat als je beste vriend een robot is? KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE
Wat als je beste vriend een robot is? Een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten.

za 22 okt / 20:15 uur The Stones vs The Beatles Battle MUZIEK
Het verhaal, de hits en de vete van de 2 grootste bands ooit! De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater!

za 22 okt / 20:30 uur Martijn Crins CABARET/KLEINKUNST
In ‘Mesthoop’ smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Geen braaf afgerond verhaal, mar een energieke zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?


di 25 okt / 08:30 – 17:30 uur TEDxDenHelder
Na twee succesvolle eerdere edities wordt TEDxDenHelder voor de derde keer georganiseerd in de Kampanje. Meer dan 15 sprekers uit binnen- en buitenland komen langs om je deelgenoot te maken van nieuwe ontwikkelingen en inspirerende visies op duurzaamheid, onderwijs, het leven, kunst, de liefde, techniek en nog veel meer...

vr 28 okt / 20:15 uur Mart Hoogkamer MUZIEK
Met zijn sympathieke uitstraling verovert hij in rap tempo ieders hart. Deze avond is hij met een 7-koppige live-band te zien met zijn show ‘Met een lach en een traan…`. Een feelgood show bestaande uit de grootste Engelstalige evergreens zoals ‘She Believes In Me’, ‘Hurt’, ‘All By Myself’ en ‘Unchained Melody’ en daarnaast natuurlijk ook zijn Nederlandstalige muzikale herinneringen die hij van huis uit heeft meegekregen.za 29 okt / 16:00 uur Helders Gitaarfestival
Samen met Triade en Stichting Nieuw & Diep organiseert De Kampanje het Helders Gitaarfestival! Leren, enthousiasmeren en samenspelen. Voor iedereen die gitaar speelt en graag naar luistert. Met workshops van o.a. Mart Hillen, Frank Kooijman en Marrit van Brummelen.

za 29 okt / 20:15 uur Ed Struijlaart Gitaarmannen 2: Eric Clapton Unplugged
MUZIEK
Na het succes van ‘Gitaarmannen’, Ed Struijlaart’s eerste theatertour, is het tijd voor het langverwachte vervolg. In ‘Gitaarmannen 2’ brengt Ed een muzikale ode aan het album ‘Unplugged’ van Eric Clapton.

za 29 okt / 20:30 uur Gumbo Kings MUZIEK
Dampende bluesrock uit Haarlem. Messcherpe gitaarlicks, gemene bluesharp, scheurend orgel en een strak ritme-duo met een hoog octaangehalte. Melting Pot van urgente New Orleans Funk, smakelijke Memphis Soul en gruizige Delta Blues als knallende afsluiting van het Helders Gitaar Festival 2022.