DEN HELDER - In de kerstvakantie kunnen kinderen in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers meedoen aan verschillende gratis activiteiten. Alle activiteiten staan in het teken van navigeren, het thema van de kerstvakantie dit jaar.

Tussen 21 december en 5 januari kunnen kinderen de speciale kerstspeurtocht "(kom)pas op de kerstman!" doen. Tijdens deze speurtocht navigeren bezoekers met een kompas door het museum op zoek naar de verloren pakjes van de kerstman. Deze pakjes liggen verspreid door het hele museum. Voor de kleine(re) bezoekers biedt het Reddingmuseum de mogelijkheid een eigen verrekijker te maken. Deze kunnen met verschillende materialen worden versierd, zodat iedereen een unieke verrekijker mee naar huis kan nemen.

De activiteiten zijn de gehele vakantie aan te vragen bij de balie van het museum. Speciaal voor de kerstvakantie opent het museum op maandag ook haar deuren. Het museum blijft enkel op 1de Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft. Het is vernoemd naar Dorus Rijkers (1847-1928), één van de bekendste Nederlandse redders. Te zien is onder meer een soortgelijke boot waarmee hij reddingacties uitvoerde. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Ervaar bijvoorbeeld hoe windkracht 10 aanvoelt, verstuur zelf een bericht in morse of voer zo snel mogelijk een redding uit voor de highscore.