DEN HELDER - Rockcafé de Engel is niet meer. De afbraak van horeca in de Koningstraat en de verkoop van het pand aan Woningstichting vormen de belangrijkste oorzaken. De coronamaatregelen zijn geen aanleiding geweest om over te gaan tot sluiting, maar hebben niet bijgedragen aan een beter toekomstperspectief.


25 jaar
De Engel in de Koningstraat werd 25 jaar geleden geopend door uitbater Mike Venekamp, toen nog in een pand aan de overkant van het huidige rockcafé op nummer 29. Venekamp overhandigde de sleutel in december 2011 aan de huidige eigenaar Vincent Zomer. Hij was al lange tijd bij De Engel betrokken en laat weten 17 jaar van zijn leven af te sluiten met pijn in het hart. “Begin maart vierden we nog ons 25-jarig bestaan. Ik ben blij dat we dat nog hebben kunnen vieren. Een mooie afsluiter zit er helaas niet in.”

Verkoop
De Engel is gevestigd in een huurpand dat al enige tijd op de wensenlijst stond van Woningstichting. De eigenaar van het pand heeft zich genoodzaakt gezien in te gaan op een bod. Zomer heeft als huurder geen andere keus dan zich daarin te schikken. Concrete plannen voor een nieuwe onderneming zijn er nog niet. “Ik heb wel wensen en ideeën, maar vind dat ik eerst even de tijd moet nemen om dit te laten bezinken. Daarna kijk ik verder”, aldus Zomer