DEN HELDER - Saskia Goldschmidt schreef met ‘Schokland’ de eerste grote roman over de gevolgen voor de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen. Het boek is net uit en op zondagmiddag 11 november komt de schrijfster erover vertellen in School 7. Goldschmidt verhuisde voor dit boek naar het Groningse platteland. Daar woont ze inmiddels, heeft tientallen bewoners gesproken en hielp mee in de stallen van verschillende melkveehouderijen. In ‘Schokland’ onderzoekt ze wie je bent als je identiteit intens verstrengeld is met je geboortegrond. En hoe je overeind blijft staan als de wereld langzaam instort.

Schrijver Herman Koch zei bij de presentatie van het boek: “Zowel spannend als ontroerend vanaf de allereerste pagina. Dit is een van die zeldzame boeken waarbij je tijdens het lezen het gevoel krijgt dat het altijd al bestaan heeft. Schokland voelt (en leest) in alles als een nu al klassieke roman.”

Over de schrijfster
Saskia Goldschmidt (1954) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en was actief als theaterdocente en actrice. Haar debuut ‘Verplicht gelukkig’ (2011) werd een groot succes. In 2012 verscheen haar roman ‘De hormoonfabriek’ (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2013) en in 2015 ‘De voddenkoningin’. Haar werk is inmiddels vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Turks en Engels. ‘Schokland’ verscheen deze maand.

Boekpresentatie op zondag 11 november in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 14.30 uur,toegang 5 euro (inclusief koffie/thee), kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.