CASTRICUM - Op 10 maart wordt De Noord Hollandse speeldag voor jonge strijkers gehouden in Toonbeeld, centrum voor de kunsten, in Castricum en Theater Koningsduyn. Dé samen-speel-dag voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar, van beginner tot gevorderde uit Noord Holland. Speel je viool, altviool, cello of contrabas, dan is deze dag iets voor jou!

Workshops

Tijdens de speeldag woon je, naast repetities en slotoptreden, ook twee leuke workshops bij. Willem van Baarsen van de internationaal bekende theatergroep “De Wereldband” geeft op de Speeldag een workshop “improvisatie” op zijn eigen humorvolle wijze! De leden van “De Wereldband” staan bekend om hun grote muzikaliteit. Willem laat dit deze dag zien in de workshop en zal van zich laten horen in de finale.

Naast Willem van Baarsen zal ook vioolbouwer Bas Maas zal van zich laten horen op de Speeldag. Bas is bij het grote publiek bekend van het Avro-Tros tv programma “De nieuwe Stradivarius”, maar bouwt al vele jaren violen, alten en celli. Hij vertelt een leuk en interessant verhaal.

Finale

Het hoogtepunt van de dag is het slotstuk van dirigent en componist Hans Scheepers “Divertimento aan het IJ” (de uitvoering in het Muziekgebouw aan het IJ is te vinden op youtube). Alle jonge strijkers doen mee aan deze finale! Ervaar hoe leuk het is om samen te spelen in een enorm orkest!

Opgeven

Ben jij een jonge strijker en vind je het leuk mee te doen aan deze unieke dag? Geef je dan snel op via Triade Den Helder: strijkersdag2018@triade-denhelder.nl. Na opgave krijg je alle informatie over repetities, bladmuziek en de verdere organisatie van deze dag!