DEN HELDER -Het Balgzand is een van de plekken waar je de vogeltrek op en top kunt beleven. Dat weet Landschap Noord-Holland als geen ander en daarom organiseren zij op zaterdag 13 november een boeiende excursie op dit stukje wad.

Ook in de wintermaanden zitten er grote groepen vogels op het Balgzand. Ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Hun lange poten komen goed van pas in deze natte omgeving. Vogels met zulke lange poten worden daarom aangeduid met de naam 'steltloper'.

Wat kun je zien?
In deze tijd van het jaar kun je zowel kleine steltlopers als kanoet- enbontestrandloper verwachten. Grote soorten zijn wulp en scholekster. Maar er zijn ook allerlei soorten eenden te vinden en misschien een roofvogel op zoek naar een prooi. In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Landschap Noord Holland leent hiervoor fietsen uit. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor zijn ook vogels te zien.

Ga je mee?
Wanneer
: zaterdag 13 november van 14.00 tot 16.30 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Donateurs € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.

Verdere informatie en reserveren via: www.gaatumee.nl