DEN HELDER - Maandag 24 september geeft Bianca Leeuwerke de lezing ‘Teken je gesprek’ in School 7. Ze vertelt die avond over deze interactieve, visuele gespreksmethode. Teken je gesprek is niet echt tekenen, maar gebruikt symbolen en kleuren om een gesprek te visualiseren op papier.

Alhoewel de methode niet specifiek voor mensen met autisme, ADHD of ADD is ontwikkeld, blijken zij zeer veel baat te hebben bij de visuele aanpak. Ook mensen die chaotisch of associatief denken, profiteren van deze visuele ondersteuning. Tijdens de lezing gaat het onder meer om gedrag, faalangst en succes vieren. Ook wordt er ervaren hoe het is om deze methode toe te passen.

Bianca Leeuwerke is werkzaam als gedragsspecialist in het onderwijs in de Kop van Noord- Holland. Zij begeleidt kinderen en jongeren die vastlopen in hun emoties, angsten, conflictsituaties, werkhouding en sociale situaties. Tevens coacht zij leerkrachten in hun omgang met deze kinderen of met een hele groep.

Teken je gesprek op maandag 24 september, aanvang 19.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. Toegang € 3,50 inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.