DEN HELDER - Nederland is een nieuw trio rijker. Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise; drie sterke persoonlijkheden met een eigen sound, vormen een bijzondere eenheid: The BlueBirds. Samen brengen ze een ode aan de mooiste americana en country songs.

De drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten.

Krystl: ‘Ik vond Country altijd al heel vet, maar het paste nooit bij mijn eigen carrière. Ik ben veel meer pure pop. Het was een onbeantwoorde liefde.’

Haar obsessie voor de serie Nashville bracht haar op het idee om een project met andere zangeressen te doen. Ze had al eerder geschreven met Elske en ook zij bleek met een soortgelijk idee rond te lopen. En met Ex-3FM Serious Talent Rachèl Louise was het trio compleet: The BlueBirds waren geboren!

Geïnspireerd door het album ‘Trio’ van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes. Het publiek beleeft country klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Tussen de liedjes door vertellen ze over hun verwantschap, liefde voor muziek en de persoonlijke gebeurtenissen in hun turbulente levens.

Debuutalbum ‘SISTERS’
In september, tegelijk met de start van de theatertour, brachten The BlueBirds hun goed ontvangen debuutalbum ‘SISTERS’ uit. Een album vol catchy, driestemmige en persoonlijke nummers welke ook volop in de theatershow aan bod zullen komen. Laat je verrassen door deze dames met hun muzikaliteit, liefde voor muziek, plezier en verhalen.

The BlueBirds zijn op zaterdag 17 november om 20.15 uur te zien in Schouwburg de Kampanje. Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa of via www.kampanje.nl.