DEN HELDER -Hierbij het theateraanbod van Theater de Kampanje voor de maand januari 2023. Een volle maand met mooie voorstellingen!

MA 2 JAN / 11:00 & 14:00 UUR
De Winter-Gruffalo (3+)
Meneer Monster
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Oranje ogen, zwarte tong en paarse stekels. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Deze winter te zien in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap.

WO 4 JAN / 16:00 & 19:00 UUR
De regels van Floor (8+)
Naar de boeken van Marjon Hoffman en de televisieserie
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt ‘De regels van Floor’ nu in De Kampanje! In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…

VR 6 JAN / 20:15 UUR
Before After
Een tweede kans voor de liefde
MUSICAL/MUZIEKTHEATER/SHOW

Wanneer Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die plots verdween. Hij herkent haar niet. Wat ging er mis? ‘Before After’ is een intieme musical met live muziek vol meeslepende ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen van de nieuwe en veelbelovende producent Oatmilk.

ZA 7 JAN / 20:15 UUR
Country Roads
A Tribute to John Denver
MUZIEK

Zelfs 25 jaar na zijn sterfdag leeft de muziek van John Denver nog steeds voort. Hoewel Jimmy Duchateau geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt hij zijn muziek als geen ander. Verwacht in dit eerbetoon géén blonde pruik en cowboyhoed maar een grootse show waarin de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

ZO 8 JAN / 16:00 UUR
Nieuwjaarsconcert - De Nationale Operette
‘WENEN * NEW YORK * PARIJS’
KLASSIEK/OPERA/OPERETTE

Met dit concert luiden we 2023 feestelijk in! Het concert bevat pareltjes uit de Weense, Amerikaanse én Franse en operette, waarbij de uitdagende Parijse cancan natuurlijk niet mag ontbreken. Dát en nog veel meer passeert deze zondagmiddag allemaal de revue.

VR 13 JAN & ZA 14 JAN / 20:15 UUR
Youp van ’t Hek
De Laatste Ronde
CABARET/KLEINKUNST

Youp gaat stoppen. Op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met ‘De Laatste Ronde’ langs de theaters. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt.

WO 18 JAN / 19:30 UUR
Het Zwanenmeer
Een romantische balletklassieker
DANS

Door de kenners wordt deze romantische balletklassieker gezien als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische dansgenre. De magische uitvoering door het ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora, met kostuums en decors om bij weg te dromen, staat garant voor een betoverende avond voor het hele gezin!

VR 20 JAN / 20:30 UUR
Benja Bruijning
Een leven
TONEEL

Benja voor het eerst solo op toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van Nick Payne. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon maken ‘Een leven’ tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt.

VR 20 JAN / 20:30 UUR
Top 2000 LIVE
Alive and Kicking
MUZIEK

Never change a winning team is het motto van Top 2000 Live en ze gaan dit jaar voor een extra feestelijke aflevering! Daar zijn we wel aan toe! Grote hits uit het rock-, pop-, soul, en nederbeat repertoire in een prachtig decor. Maak de stem vast los, de borst maar nat en bereid je voor op een heerlijke avond Top 2000 ‘Alive and Kicking.’

ZA 21 JAN / 20:15 UUR
The Music Of Sting & The Police
Legends Remastered
MUZIEK

Een spectaculair theaterconcert, geheel gewijd aan de muziek van Sting en zijn legendarische band The Police. Naast de bekende hits als ‘Roxanne’ en ‘Message in a Bottle’ zullen ook speciale bewerkingen van onder andere ‘It's Probably Me’ en ‘Synchronicity’ deze avond zeker niet ontbreken.

ZA 21 JAN / 20:30 UUR
Johan Goossens
Kleine Pijntjes
CABARET/KLEINKUNST

Johan voelt zich nog een jonge god, maar nadert inmiddels de veertig. En dat merkt hij op zijn tijd zelf ook. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid laat hij jouw eigen kleine pijntjes een avond lang vergeten.

ZO 22 JAN / 15:00 UUR
Barrie Stevens
I'm an Artist
MUZIEK

In ‘I’am an Artist’ zingt, danst en vertelt Barrie Stevens zijn eigen levensverhaal. ‘Vooral doorgaan’ is zijn belangrijkste lijfspreuk en dat doet hij! Je ziet in deze solovoorstelling zijn grote successen, en ook zeker zijn worstelingen. Voor iedere theaterliefhebber een must om te zien!

VR 27 JAN / 19:30 UUR
Pippi Powerrrrr (8+)
Een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Durf je jezelf te zijn én te laten zien? Ook als anderen daar van alles van vinden? In deze energieke familievoorstelling, met als inspiratiebron Pippi Langkous, ga je samen met een bonte club actrices op ontdekkingstocht naar jouw eigen powerrrrr. Energiek theater voor jongens èn meiden!

VR 27 JAN / 20:15 UUR
Peter Heerschop & Viggo Waas
Er gaat nog iets heel moois gebeuren
CABARET/KLEINKUNST

Peter en Viggo gaan op zoek naar de 'Heilige Graal van Vriendschap'. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen? Met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes en nieuwe ontdekkingen weten zij het zeker: er gaat nog iets heel moois gebeuren!

ZA 28 JAN / 20:15 UUR
Huub Stapel
Alleen Familie
TONEEL

Huub Stapel ontleedt na het huwelijk nu de familiebanden. Familie is overal en blijft altijd. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

ZO 29 JAN / 14:00 UUR
Het avontuur van Pieter Konijn (2+)
KINDEREN/JONGEREN/FAMILIE

Pieter Konijn raakt in deze grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt hij gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Een prachtig avontuur met poppen en een schitterend decor.

ZO 29 JAN / 15:00 UUR
#PERFECT
Een theaterconcert met herkenbare verhalen door vrouwen van nu
MUZIEK

‘#PERFECT’ is een theaterconcert waarin leading ladies Renée van Wegberg en Bettina Holwerda mooie luister- en meezingliedjes opvoeren, aangevuld door persoonlijke verhalen. Over loslaten en omdenken. Serieus waar nodig, maar ook met veel humor en zelfspot. En bovenal: met veel mooie muziek!

Kijk hier voor de ticketverkoop.