DEN HELDER - Na de concertseries ‘Wien Bleibt Wien’ en ‘Winter in Wien’ brengt De Nationale Operette dit theaterseizoen het nieuwjaarsconcert ‘WENEN * NEW YORK * PARIJS’, waarmee 2023 feestelijk wordt ingeluid. Op 8 januari is het concert te zien in Theater de Kampanje te Den Helder, aanvang 16.00 uur. ‘WENEN * NEW YORK * PARIJS’ bevat niet alleen pareltjes uit de Weense operette, maar ook juweeltjes uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire, waarbij de cancan natuurlijk niet mag ontbreken. Highlights uit de bekendste musicals zullen ook de revue passeren!

Tenor Arnold Bezuyen uit Den Helder

De zang wordt vertolkt door solisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit ook stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette! Arnold ontwikkelde zich daarna tot operazanger van wereldformaat. Hij zingt in de grootste operahuizen en is daarnaast hoogleraar zang in onder andere Graz. ‘Optreden in Den Helder blijft éxtra feestelijk,’ vindt Arnold. Hij is er immers geboren en getogen én heeft er véél gezongen bij operetteverenigingen. Eerst bij de Lentebloemen, later bij de Harmonie en in Purmerend, alvorens hij bij de Hoofdstad Operette als beroepszanger aan de slag ging.

Muzikale leiding & orkest
De muzikale leiding is in handen van Walter Proost. Met de Johann Strauss-bezetting van zijn gerenommeerde orkest European Philharmonia bent u verzekerd van een sprankelende concertervaring! Dit orkest werd opgericht in 2013 met als doel klassieke muziek opnieuw dichter bij de mensen te brengen. European Philharmonia bestaat uit topmusici en jonge, beloftevolle talenten, die elk jaar verschillende muzikale programma’s brengen in Nederland en België. Daarnaast wordt medewerking verleend aan allerlei uitdagende projecten.

Vocaal ensemble & ballet
De Nationale Operette vindt het belangrijk jonge talenten ook een podium te bieden. Daarom werkt er aan de voorstellingen een vocaal ensemble mee, bestaande uit veelbelovende zangers en zangeressen. Tessa Wouters selecteerde talentvolle dansers, die op haar choreografieën de sterren van de hemel dansen!

Reserveren & meer info
Telefoon kassa: 0223-674664 of kampanje.nl. Meer info: nationaleoperette.nl.