DEN HELDER - In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. 5 ★★★★★ is op donderdag 31 mei te zien in Schouwburg De Kampanje, Den Helder.

Vier nieuwe werken op het Introdansrepertoire
Naast Mauro de Candia’s beeldschone interpretatie van De Stervende Zwaan in La Morte del Cigno, bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh. Vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.

Dreamtime komt uit Kyliáns lyrische periode. De meesterchoreograaf zette zijn werk op muziek van Toru Takemitsu. Introdans neemt (na In Memoriam en Orbo Novo) opnieuw een creatie van de internationaal bejubelde Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire. Loin gaat over afstand, tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt. De lichte noot in dit programma is afkomstig van de Vlaamse choreograaf Ben Van Cauwenbergh. In het juweeltje Les Bourgeois geeft Van Cauwenbergh een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied. Introdans heeft maar liefst negen werken van de Amerikaanse choreograaf Robert Battle op het repertoire en met Unfold komt de teller op tien. Het duet schetst een beeld van een nieuwe liefde, maar in plaats van een dartelende kalverliefde is de liefde intens, hartstochtelijk en misschien ook wel beladen.

Dreamtime - Jiří Kylián (Introdans-première), Loin - Sidi Larbi Cherkaoui (Introdans-première), Les Bourgeois - Ben Van Cauwenbergh (Introdans-première), Unfold - Robert Battle (Introdans-première), La Morte del Cigno - Mauro de Candia.
Première 16 februari 2018 | Speelperiode t/m 15 juni 2018.

Introdans beweegt je
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.

Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je. Www.introdans.nl