DEN HELDER - Woensdagavond 2 mei houden Wilma Smit en Pauline Ottervanger een lezing in School 7 over hun nieuwste boek: ‘Wat elke vrouw moet weten’, het eerste complete gynaecologische handboek voor de vrouw van 1 tot 100 jaar. Eerder schreven zij gezamenlijk de boeken ‘Menoblues’ en ‘Menoproof’.

Vrouwen hebben vaak geen idee wat er in hun lichaam gebeurt, hoe het werkt, wat normaal is en niet normaal. Op internet kun je natuurlijk heel veel informatie vinden, maar wat is een goede website met juiste informatie?

In dit boek geven de twee ervaren gynaecologen antwoord op alle vragen over het vrouwelijk geslachtsorgaan, de normale werking, hormonen, klachten en aandoeningen. Wanneer moet je aan de bel trekken? Welke behandelingen zijn er? Maar ook onderwerpen als: onvervulde kinderwens, hormoontherapie bij overgangsklachten en kanker worden uitgebreid besproken. Kortom een volledig naslagwerk, wetenschappelijk onderbouwd, voor vrouwen van alle leeftijden en professionals. Tijdens deze interactieve lezing worden de diverse thema’s uit het boek besproken. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Lezing Wilma Smit en Pauline Ottervanger op woensdag 2 mei in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 19.30 uur, toegang € 5, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.