DEN HELDER - Een week voor de topper tegen koploper Always Forward heeft FC Den Helder in de thuiswedstrijd tegen SV Enkhuizen op het nippertje de volle buit gepakt. Aanvoerder Kenny Gerssen was met twee doelpunten, waarvan de winnende in de slotminuut, weer eens belangrijk voor de Heldernaren: 3-2.


Met drie punten achterstand op koploper Always Forward, komende zondag in Hoorn de volgende tegenstander, werd de zege in ieder geval luid bejubeld door de thuisploeg. Die waren na een half uur op voorsprong gekomen via Wouter Philip, maar SV Enkhuizen, nummer vier in de stand, deed via Kaagman snel wat terug. Kenny gerssen zorgde ervoor dat Den Helder toch met een voorsprong ging rusten.

Na rust kwamen de gasten weer op gelijke hoogte, ditmaal via Kerkhoff. In het spannende duel werd het even stil toen Jordi van Ammers ongelukkig zwaar geblesserd raakte en naar het ziekenhuis moest. Eenmaal weer op gang leek het op een remise te eindigen, maar daar dacht Gerssen in de slotfase anders over: 3-2.