OUDORP - HCSC heeft zaterdag laten zien in de derde klasse thuis te horen. Op het complex van Kolping Boys in Oudorp won de Helderse formatie in de finale van de nacompetitie op niet te mistane wijze van vierdeklasser DZS: 5-2.


Nadat eerder SVW '27 (3-2) en De Volewijckers (6-1) waren geklopt gaf de ploeg van de nieuwe trainer Michael Kakisina, die net voor de start van de nacompetitie Mario van der Hert opvolgde, de tegenstander al in de eerste helft een lesje in effectiviteit. Onder stralende weersomstandigheden wist Cross Tomasouw al in de twaalfde minuut de bal in de hoek te krullen. Kort na de eerste drinkpauze had Lorenzo Rijmers vervolgens de gelijkmaker op zijn schoen, maar keeper Marlon Coco wist uitstekend te keren. Uit de daaropvolgende aanval was het direct weer raak voor HCSC. Na goed voorbereidend werk van de uitblinkende Clifton Gorissen kon opnieuw Tomasouw de 2-0 binnen schieten. Het eerste half uur was net om toen Gorissen zelf met een fraai schot in de bovenhoek keeper Bram Wichhart voor een derde keer passeerde. DZS probeerde het nog, maar stuitte opnieuw op de sterk keepende Coco.

Trainer Robbert Brink had al voor de rust ingegrepen met twee wissels en hoopte zodoende het tij te keren.Het duel werd echter definitief beslist toen de voor Tomasauw ingevallen Adri Robert met wat fortuin de 4-0 binnen schoot. Gorissen maakte vervolgens ook nog zijn tweede treffer van de middag alvorens ook hij zich liet wisselen. HCSC kon hierna wat gas terugnemen en via de invallers Aberkrom en Klop deed DZS in de slotfase nog tweemaal wat terug, al was dit slechts voor de spreekwoordelijke eer.

HCSC - DZS 5-2 (3-0)

12. Tomasouw 1-0
23. Tomasouw 2-0
32. Gorissen 3-0
54. Robert 4-0
60. Gorissen 5-0
85. Aberkrom 5-1

89. Klop 5-2

Foto's: DP Sportfotografie