HEERHUGOWAARD - HCSC heeft zich zaterdag met een nipte zege op Reiger Boys gerevancheerd voor de nederlaag die het eerder dit seizoen op eigen veld leed tegen de Heerhugowaarders. Onder regenachtige omstandigheden wonnen de Heldenaren met 0-1 op De Wending.


De zege voor de ploeg van trainer Michel Kakisina was broodnodig, want door het wegvallen van Fortuna Wormerveer uit de competitie was de Helderse formatie plotseling weer in de gevarenzone terecht gekomen. Reiger Boys staat er wat dat betreft een stuk beter voor. De ploeg van Tom Boukes won eerder dit seizoen met 0-2 bij HCSC toen het lang bovenin meedraaide. Inmiddels is de achterstand op Stormvogels en De Foresters groot, maar de Heerhugowaarders willen graag de huidige derde plaats vasthouden om zich zo te plaatsen voor de nacompetitie en het programma voor de komende weken biedt wat dat betreft perspectief.

De thuiswedstrijd tegen HCSC was echter weer een duel waar het allemaal net niet lukte voor Reiger Boys, dat het eigenlijk sinds de langdurige blessure van Floyd Groet aan een echte centrumspits met de nodige stootkracht ontbeert. Daarnaast kent Boukes het gehele seizoen al de nodige blessures en afwezigen waardoor het wekelijks puzzelen is. Desondanks was men tegen HCSC wel de bovenliggende partij al ontstonden de mogelijkheden met name uit dode spelmomenten en schoten uit de tweede lijn die keeper Marlon Coco niet konden verontrusten, al werd hij wel gered door paal en lat. HCSC kwam halverwege de eerste helft met een dergelijk schot wel op voorsprong toen keeper Tim van der Hulst zich liet verrassen door de knal van Adri Robert: 0-1.

Terwijl de regen gestaag neerdaalde leverde het duel na rust een ferme strijd op waarin Reiger Boys nu wel duidelijk de bovenliggende partij was. Het eenrichtingsverkeer leverde mogelijkheden op voor Coesel, De Vries, Elzinga en invaller Grooff, maar de precisie ontbrak. Aan de andere kant moest men beducht zijn op de uitbraken van het hardwerkende HCSC waar invaller Gorissen een aardige handenbinder was voor de Reiger Boys-defensie. Waar Reiger Boys gezien het spelbeeld zeker recht had op een punt, daar bleef het strijdende HCSC overeind en dat zorgde voor dolle vreugde bij de Heldernaren toen scheidsrechter Huising voor de laatse maal floot: 0-1.

Reiger Boys - HCSC 0-1 (0-1)

20. Adri Robert 0-1

Foto's: DP Sportfotografie

Komende zaterdag 2 maart gaat Reiger Boys op bezoek bij het laaggeklasseerde ADO '20. HCSC dat door de zege klom naar de achtste plaats ontvangt dezelfde dag RKVV DEM.