JULIANADORP - Veilig is men nog allerminst, maar JVC deed zondag bijzonder goede zaken in de strijd om de onderste plaatsen in 2A door de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest met liefst 4-1 te winnen.

JVC moest onder een stralende voorjaarszon wel eerst even wakker geschud worden toen Daan van der Booren al binnen twee minuten de bal hard achter keeper Colin Hondorp schoot. JVC herstelde zich echter snel en na een kwartier liet Rik Schop uit een voorzet van Hessel Groenhuizen de gelijkmaker aantekenen. Op slag van rust kreeg JVC een morele opsteker toen een goed lopende aanval door aanvoerder Bart Clemens werd afgerond.

De thuisploeg van trainer Jitze Bosma liet zich in de tweede helft niet opnieuw verrassen en deelde zelf al snel een dreun uit toen Schop zijn tweede maakte. Het duel was vervolgens na een uur feitelijk al beslist toen ook Clemens zijn tweede treffer mocht maken: 4-1. Door de overwinning staat JVC wellicht op een veilige plek, maar is de concurrentie nog altijd groot. Op tweede pinksterdag moet men er dan ook opnieuw staan als men op bezoek gaat bij één van die concurrenten. Assendelft.