DEN HELDER - De zaalvoetballers van Zeemacht zijn weer helemaal in de race voor de bovenste plaatsen nadat vrijdagavond concurrent Excelsior '31 dik verdiend werd verslagen. De ploeg van coach Arjan de Klerk was met 5-2 te sterk na een uitstekende tweede helft.

Door de zege staat Zeemacht na vijf wedstrijden op twee punten van de drie koplopers in de razend spannende 1e Divisie. De Helderse formatie kwam tegen de Rijssense formatie nog wel op achterstand, maar nog voor de rust zorgde Encho Margaritha voor de gelijkmaker.

Na de rust bleek de thuisploeg duidelijk de betere nadat Ingmar Waard de ploeg al snel op voorsprong had gebracht. Excelsior '31 wist geen bres te slaan in de Helderse defensie waar keeper Sander Rietveld nauwelijks getest werd. Nadat Adrie Petronia voor de 3-1 had gezorgd en de gasten meer risico gingen nemen liep Zeemacht via doelpunten van Jordy Bos en opnieuw Waard uiteindelijk uit naar een terechte 5-2 zege.