DEN HELDER - Zeemacht heeft de eerste fase van de competitie in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen afgesloten op een negende plaats. Vrijdagavond zegevierde de ploeg van Mark de Jong met ruime cijfers over ZVV Middelburg.


De thuisploeg was vanaf het begin oppermachtig tegen de Zeeuwse formatie die de lange reis nog in de benen had zitten. Zeemacht kreeg een handvol kansen, maar alleen Monica Scholes wist doel te treffen voor de rust.

In de tweede helft wist de Helderse ploeg wel afstand te nemen door de tweede goal van Scholes en een treffer van Lean Hamburg. Keepster Bianca Kwast, die opnieuw de geblesseerde Iza Zeeman onder de lat verving, moest nog wel tweemaal de bal uit het net halen, maar inmiddels was het duel al beslist door aanvoerster Chantal boon waarna Lara de Decker voor het slotakkoord zorgde: 5-2.

Zeemacht speelt komende vrijdag nog een bekerduel in de groepsfase als men op bezoek gaat bij Futsal Rotterdam. Daarna is men vrij tot 19 januari als de tweede fase van de competitie begint.