WIERINGERWERF - In de B-poule van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Zeemacht de derby bij DWOW met 1-3 gewonnen en zich daarmee gerevancheerd voor de 3-5 nederlaag die het in februari leed tegen de Wieringer ploeg.

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie maakten beide ploegen er een leuk duel van in de Zuiderzeehal. Men deed niet veel voor elkaar onder, maar waar het bij de thuisploeg aan het geluk ontbrak, men raakte meerdere keren paal en lat, daar toonden de gasten uit Den Helder zich uiterst effectief. In de eerste helft kwam Zeemacht dan ook op voorsprong via Sienna Stengs.

Noortje Verhulst zorgde vijf minuten na de rust voor de verdiende gelijkmaker, maar uiteindelijk pakte Zeemacht in de laatste tien minuten de volle buit. Monica Scholes zorgde voor een hernieuwde voorsprong en het duel werd vlak voor tijd in het slot gegooid door Lean Hamburg: 1-3.

Voor beide ploegen staan er nog twee competitiewedstrijden op het programma. Op 19 april speelt DWOW thuis tegen Hovocubo terwil Zeemacht op dezelfde avond ZVV Den Haag ontvangt.